ANNONS:

Parfym var som ett gift för mig

Det här inlägget är i samarbete med NordicFeel.

poison-dior-parfym

Tidigare använde jag ofta parfym eftersom jag gillar dofter och tycker det ger outfitten en extra dimension. Ibland till vardags och alltid, alltid till fest. Annars kände jag mig inte festklädd på riktigt. Jag minns särskilt en parfym som jag alltid bar. Så fort de väldoftande parfymdropparna träffade mina handleder blev jag festsugen och ville ut och dansa och ha kul.

Jag köpte den parfymen när jag besökte Paris med några gymnasiekompisar. Vi åkte på en utflykt till en parfymfabrik där vi fick testa olika bästsäljande parfymer. Jag kommer ihåg att de riktiga etiketterna inte fick användas men det var parfymer som t. ex. Dior Poison och Anais Anais. Jag köpte fyra små flaskor av metall.

Det var tydligen bra att förvara parfymerna i metallflaskor. Det var praktiskt också. Alla som har råkat tappa en parfymflaska i glas förstår nog vad jag menar. Dessutom skyddade den guldiga metallen mot solljus. Varken ljus, värme eller luft är särskilt bra för parfymers hållbarhet. Jag växte upp med rådet att parfymer ska förvaras i kylskåp. Jag gillade dock att ha mina framme för att smidigt kunna använda dem.

Anledningen till att jag inte använder parfym så ofta längre är att min sambo inte tål det. Hur trist är inte det?

Min favoritparfym var Dior Poision (om jag inte minns fel – det var ju en annan etikett). Minns inte vilken variant det var men eftersom min historia utspelade sig i början av 90-talet måste det ha varit den första eller en av de första Posion-parfymerna.

Jag blir sugen på att köpa den igen. Eller så får jag hitta någon ny favorit. Här har NordicFeel en topplista som jag ska spana in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.