ANNONS:

Handla på nätet eller i butik? Mina bästa julklappsidéer!

shoppa-i-butik
Vågar du fortfarande handla julklappar online eller är det det butiker som gäller? Så här tänker jag:

Fysiska butiker

I helgen shoppade jag julklappar hos BR. För att jag ändå var inne i stan och kom förbi en leksaksbutik. Nu är det ingen chans att jag åker till köpcentrum eller liknande för att trängas med andra och stå i långa köer. Nästa gång jag besöker en butik är när mellandagsrean håller på att klinga av.

Online/webbutiker

Jag älskar e-handel sedan begynnelsen och handlar de flesta av mina julklappar där (eller här kanske blir mer rätt att säga ;)), men från och med idag känner jag mig inte helt säker på att få julklapparna levererade i tid, vad alla än säger. Det kan dock vara intressant att läsa den här artikeln där fraktbolagen resonerar kring sista datum. Sedan handlar det förstås också om webbutiken brukar vara snabb i vanliga fall eller ej. Jag vet att Ellos har snabba leveranser som verkligen fungerar så skulle jag satsa på någon butik är det Ellos som gäller. Där finns dessutom alla möjliga typer av julklappar till hela familjen.

Lokalt

Jag brukar allltid handla en del lokalt de sista dagarna. Det kan röra sig om blommor, godis, tidning, Triss och i den lokala butiken Swedala Outlet. Perfekt att köpa skjortor och annat herrmode. Det finns också strumpor, kalsonger o.s.v..

Presentkort på prenumerationer

Och sista dagen brukar jag alltid komplettera med trevliga tidningsprenumerationer. Det här året blir det dock mest prenumerationsboxar för min del. Lite modernare men minst lika kul. Självklart köper jag presentkorten i min egen Hittabox-shop. Tidningsprenumerationer hittar du hos Tidningskungen.

Göra själv

Det är också trevligt att komplettera med egna saker du gjort som t. ex. småkaka i cellofan,  julgodis i strut, egen pepparkaksdeg, färdigt pepparkakshus, egen jullikör o.s.v..

Dina tjänster

En annan typ av julklappar som är trevliga att få är tjänster. Du kan ge bort visst antal timmar när det gäller barnpassning, matlagning, städning eller hemligt utflyktsmål.

Vilken typ av julklappar brukar du ge och få?

6 Comments

 1. Christine
  20 December 2016 / 16:02

  Beror kanske på vart man bor, hit tar det en evighet för ellos (tycker ändå att själva postgången är ok men leveranstiden innan det lämnar lagret är 4-5 dagar).
  Skulle inte våga beställa nåt nu, flera presenter brann inne förra året. Har alla klappar klara den flera veckor vilket är första gången nånsin ?

  • Mia
   21 December 2016 / 00:06

   Ha ha, jag tänkte precis detsamma! Många mindre företag brukar ju vara hur snabba som helst jämfört med Ellos! Jag bor inte i skogen, men jag räknar med minst en vecka från ellos jämfört med t.ex. skincity som levererar på 1-2 dagar… och jag är inte sponsrad :p

   • 21 December 2016 / 09:33

    Ja Skincity är verkligen snabba och pålitliga även vid vanligt leveransalternativ. Men jag har som sagt fått mitt paket från Ellos dagen efter när jag valt express.

  • 21 December 2016 / 09:32

   Vad märkligt, jag har alltid fått mina beställningar dagen efter när jag valt express.

   • Mia
    22 December 2016 / 01:46

    Klart att det går fortare om man tar express, trodde att du menade det ordinarie fraktalternativet! Det kan ju vara ett alternativ att betala 69:- för att få hem det snabbare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.