Min syn på hudvård – mina bästa tips

hudvard-35

När jag efterlyste feedback fick jag förslag att skriva om hudvård samt tips på produkter för 40+. Jag börjar med en kort bakgrundshistoria kring mitt hudvårdstänk.

Mitt intresse för hudvård har varit extremt stort sedan 14-årsåldern. Eftersom jag har en hud som lätt påverkas av vad jag äter, hormoner, hur jag sover, om jag stressar, solen, vind och blåst har jag hittat hudvårdsrutiner som fungerar för mig. Jag tänker långsiktigt. Skulle jag ha solat och slarvat som “gemene man” hade jag sett ut som en sliten elefant vid det här laget med min ganska känsliga hud. 😉

Detta är mina hudvårdsregler:

  1. Sol i ansiktet är skit. Jag bränner mig lätt vilket gör att jag inte skulle få för mig att gå utan solskydd. Jag vill gärna ha solglasögon vid sol eftersom jag är extremt ljuskänslig. Det är ganska många som på 80- och 90-talet tyckte jag skulle sola lite mer men det tyckte inte jag. Det är jag glad för idag. Jag har inga pigmentfläckar och huden är inte solskadad.
  2. Återfukta och olja in. Ett gammalt men bra knep är att aldrig låta huden bli uttorkad. Kämpa på med olja, närande krämer och ansiktsmasker. Visst kan min hud också bli yttorr men jag bekämpar det omedelbart.
  3. Syror. Syror fungerar väldigt bra på mig. Phytic Cream är min favorit som nattkräm. Antiage och förhindrar finnar på samma gång.
  4. Peeling. Peeling i kombination med olja är något jag älskar och det känns otroligt bra. Det fungerar kortsiktigt också – huden blir jämnare och finare direkt.
  5. Ansiktsvatten. Jag var relativt ensam om att använda ansiktsvatten på 80- och 90-talet. Då ansågs det vara onödigt av många. Jag insåg dock tidigt att det tog bort rester av rengöring och annat som skulle kunna täppa till min hud och orsaka finnar.
  6. Ögonkräm. Ögonkräm har jag också använt väldigt länge. Det ansågs onödigt men jag visste att lite fukt runt ögonen skulle vara gynnsamt på lång sikt.
  7. Dyrt och effektivt. Jag har lagt mycket pengar på hudvård och det har fungerat på mig. Lägger jag på en billig kräm blir det inte bra. Porer täpps till.
  8. Undvik vind och blåst. Jag riktigt känner hur illa det är för min hud att tvingas vara ute i kraftig vind, särskilt i kombination med kyla, så det undviker jag så mycket jag bara kan. En av anledningarna till att jag inte vill springa ute på vintern. Det pratas inte så mycket om detta än men det kommer nog – om 10 år eller så. 😉

Favoritmärken
Mina favoritmärken när det gäller hudvård är mene&moy och Decleor. De utgör basen i min hudvård – syror i kombination med lugnande hudvård med eterisk oljor. Men jag plockar också in produkter från märken som t. ex. Rodial, Biotherm, Carita och Peter Thomas Roth.

Här shoppar jag
Jag shoppar helst hudvård hos Skincity eller Eleven. Första butiken jag shoppade hos online var Hudoteket och de är också och och kunniga.

Favoritprodukter
Ska jag välja två favoritprodukter jag absolut inte kan vara utan blir det Phytic Cream från mene&moy (499 kr vilken känns billigt) och någon olja från Decleor. Rekommenderar det till alla över 30.

Fler frågor?

6 Comments

  1. Caroline
    5 December 2016 / 15:28

    Intressant inlägg från en annan hudvårds nörd:)
    Du skrev peeling med olja, vad använder du då?

    • 7 December 2016 / 20:33

      Jag menar peeling för sig och sedan olja efteråt. Eller något serum om man föredrar det. Skrev lite oklart. 😉

  2. 5 December 2016 / 17:54

    Vilken ålder rekommenderar du detta till? Är 21 och vill beta när jag ska börja med vad 🙂

    • 7 December 2016 / 20:32

      Perfekt ålder! 🙂 Skulle tipsa dig om nr 1, 2, 5, 6 och 8 i första hand. Därefter peeling och syror, speciellt om du upplever att du har problem med finnar t.ex..

  3. Minna
    6 December 2016 / 19:53

    Mixar du olika märken eller håller du dig till ett? Jag använder mestadels Sensai för dubbel rengöring och återfuktning men kör Clarins foundation. Får ofta höra när man är och handlar i butik att man ska använda allt i samma märke.

    • 7 December 2016 / 20:30

      Jag mixar vilt och testar vad som funkar och vad som inte gör det. Ja de brukar säga så men det beror nog på att de saknar kunskap och inte har koll på innehåll och effekt. Då kan det vara säkrare att säga att man ska hålla sig till ett märke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.