ANNONS:

Vill du vara anställd, egen företagare eller uthyrd som konsult?

inpeople2
Det finns flera olika sätt att jobba på idag. När jag växte upp var det fast anställning som ansågs vara det bästa, men idag finns många andra spännande lösningar på arbetsmarknaden och som egen företagare.

Att vara egen företagare, eller entreprenör som kommit upp sig som ett modeord, ansågs inte jätteglassigt för 15 år sedan. Idag är det så många fler som drömmer om att vara egen och som faktiskt förverkligar det.

Visst är det bra med fast anställning men det är ingen säkerhet i sig egentligen. Det kan dock kännas tryggare och du vet att du har lön minst under uppsägningstiden.

För egen del var det över tio år sedan jag var anställd. Idag har jag eget företag och tycker det är enormt stimulerande och spännande. Men jag skulle också kunna tänka mig att vara konsult på bemanningsföretag som till exempel Inpeople i Växjö.

Ett bemanningsföretag anställer egna konsulter som företag sedan får hyra. Det blir som en fast anställning fast mycket mer spännande då du slipper fastna hos ett företag i tjugo år. Hemska tanke, eller hur? 😉 På så sätt kan du utvecklas mer och testa olika typer av företag och branscher.

Nyfiken på bemanningsbranschen och Inpeople? Här kan du hitta till Inpeople. Inpeople har i dagsläget 200 konsulter som hyrs ut till olika företag och faktiskt också Svenska staten. Inpeople är specialiserade inom kundservice/administration, ekonomi/HR/juridik, lager/industri, marknad/försäljning och teknik/data/IT.

P.S. Visst du att Inpeople samlar in pengar till Barncancerfonden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.