Gårdagens kvällsmeny: Avokadosoppa, entrecôte/lax & äpplepaj

Det här inlägget är i samarbete med nedan länkade varumärken.

avokadosoppa
Till förrätt blev det varm avokadosoppa gjord på avokado (förstås ;)), creme fraiche, gul lök och grönsaksfond. När jag gjorde den sist, för 15 år sedan kanske, använde jag kycklingfond och det blir då en helt annan mustighet. Den toppades med räkor som marinerats i lite olivolja, pressad citron, dill och vitlök. Riktigt retro! 🙂

Huvudrätten, eller rätterna för att passa alla, var entrecôte respektive ugnsbakad lax. Jag långtidsugnsbakade tomater under 4 timmar. Det blir så god smak då. Har tyvärr ingen bild.

 

applepaj
Till efterrätt vanlig äpplepaj med äpplen från trädgården och mycket kanel samt vaniljgrädde. Jag upptäckte att vi hade ätit upp äggen när jag skulle göra vaniljsåsen så jag fick tänka om. Några msk socker, frön från två vaniljstänger och 4 dl grädde. Klart!