Middagstips: Linssoppa & fröbröd

linssoppa2
I förra veckan gjorde jag linssoppa på röda liner. Himla gott, billigt och nyttigt. Dessutom bra om du vill byta ut kött och fisk mot något vegetariskt som innehåller protein.

Så här gjorde jag min linssoppa, eller kanske linsgryta. Jag föredrar när den är ganska mustig i konsistensen.

Recept: Linsgryta med röda linser, ca 4 personer
Fräs 2 hackade gula lökar, 3 vitlöksklyftor och 4 morötter i lite olivolja. Tillsätt kryddor efter smak, t. ex. paprikakrydda, spiskummin och chilipeppar. Häll på 2 burkar/kartonger krossade tomater, 5 dl vatten och 2 grönsaksbuljongtärningar. I med 3 dl röda linser och låt allt koka lugnt i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar och känn efter så att linserna har det tuggmotståndet du vill ha. Annars kokar du lite till.

Tips! Testa att späda med vatten mixa soppan när du serverar till barnen.
risenta-frobrod1
Fröbrödet bakade jag från Risentas mix. Jag tar mixen och blandar med vatten, lite honung och salt. Sedan in i ugnen i en timme. Blir gott och mättande. Perfekt för dig som inte kan eller vill äta mjöl.

Fick testa den här brödmixen via prenumerationsboxen Testagram för ett tag sedan och blev frälst.

 

linssoppa
Mumsig vardagsmat! Passar dessutom perfekt att frysa in och ta med som matlåda.

Tips! Linsgrytan går att variera genom att använda olika kryddor och grönsaker.

2 Comments

  1. tesi
    3 October 2016 / 17:04

    Jag viste inte ens att det fanns sådant mix från risenta,jätte roligt att du tipsade om den,vet ej vilken mix är det i frågan men ska leta blind där på ica. tack tack

Leave a Reply to tesi Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.