Fikon och getost – perfekt en lördagkväll

fikongetost4
Igår kväll gjorde jag gratinerad getostmacka med färska fikon och rödvin. Perfekt ikväll så här kommer receptet som ursprungligen är Mat-Tinas!

 

fikongetost
Först smälte jag 1 dl strösocker, sedan försiktigt i med 1 dl rödvin. Detta får koka ner och bli riktigt simmigt. Originalreceptet innehåller också en kvist rosmarin och 1 msk rödvinsvinäger. Jag uteslöt detta eftersom det inte fanns hemma. Därefter i med färska, halverade fikon.

 

fikongestost2De fick puttra ett par minuter medan mackorna och getosten gratinerades i ugnen.

 

fikongetost3
Jag valde att gratinera på ekplankor. Passar väldigt bra till getost och rödvin. Sedan placeras fikon och sås ovanpå. Avnjut direkt.

Tips! Plankorna gör också att det håller sig varmt längre.

2 Comments

  1. 17 September 2016 / 23:52

    men gud vad mummsigt

    • 26 September 2016 / 21:29

      Det var väldigt, väldigt gott! Har du testat än? 🙂

Leave a Reply to Anna Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.