Konsten att använda matrester

sommarmat
Är du en sådan som slänger mat? Fy på dig! 😉 Själv älskar jag att återanvända rester från dagen innan. Jag tycker det är både smart och tidsbesparande. Jag gör gärna lite extra så att det verkligen blir över rester att kunna använda och vara kreativ med.

Dag 1. Här en middag med helstekt kalvrostas med ugnsrostad palsternacka och morot samt bea.

 

glasnudlar med biff
Dag 2. Här har jag återanvänt kalven och några lövbiffar från dagen innan för att göra smakrika biffstrimlor med glasnudlar.

Jag har gjort en dressing med sesamolja, lime, salt, svartpeppar, soja, vitlök och mycket ingefära. Jag wokar sommarlök och skogschampinjoner sedan värmer jag snabbt upp köttet i samma panna. Det har jag strimlat innan.

Lägg upp nudlarna och på med röran med kött, lök och svamp. Häll över den smakrika dressingen och toppa med rostade sesamfrön.

Skitgott och känns inte alls som att äta rester. 🙂

2 Comments

  1. 10 August 2016 / 14:23

    Jätebra när man kan göra nya maträtter på rester. Också bra när man kan planera så att man kan använda allt man köper. Som om man köper en påse morötter så får man in det i flera rätter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.