ANNONS:

Tårtbakning pågår – vanilj- & chokladkladdkakebotten

tartavaniljbottenDet syns inte här men jag valde att pigmentera den här vaniljbottnen med lite röd karamellfärg så att den ska bli rosa. Jag hoppas det ska synas när jag börjar skarva i den. Funderar på att satsa på att göra en vaniljkräm med vaniljstång och maizena och använda den till båda lager tillsammans med färska hallon. Barn (mina) gillar ju ofta enkla smaker och hallon är en favorit.

Recept: Jag har använt lika delar ägg (4 st), socker + vaniljsocker och vetemjöl med lite potatismjöl. Och en gnutta bakpulver. Blandade i karamellfärg efter att ägg och socker vispats till en krämig smet och därefter mjölet som försiktigt vändes i. Ca 20-25 min i 175°C.

 

tartachokladbotten
Detta är en vanlig kladdkaka som får bli chokladbotten till Star Wars-tårtan. Ska lägga på ett färdigköpt ark. Kommer inte att dela den, utan bara toppa med lite grädde som ev. smaksatts och servera jordgubbarna bredvid.

Recept: 150 g smör (smältes), 3 ägg, 2,5 dl socker, 1 dl kakao, 2 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, lite salt och i ugnen 175°C i 20 min. Vill inte att den ska bli fööör kladdig.

Nu sticker jag och tränar för att få en paus. Efter lunch blir det lussekatter, chokladbollar och maränger.

3 Comments

  1. 11 June 2016 / 22:35

    Detta ser jättegott ut. Ja Odd Molly får du besöka 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.