ANNONS:

Apoteket tror de är bäst på hudvård

apotekethudvard

Apoteket marknadsför ganska hårt att de har riktigt bra och säker hudvård, men jag håller inte med. Inte alls. Vill jag ha den allra bästa hudvården vänder jag mig till Skincity eller Hudoteket. Alternativt går till en duktig hudterapeut eller en hudläkare som kan hudvård (det kan inte alla hudläkare så det gäller att välja rätt).

Jag skulle inte få för mig att använda de krämer från Apoteket som innehåller t. ex. mineralolja i mitt ansikte. För jag vill inte få finnar i onödan.

Inte heller är jag nöjd med de mjukgörande krämer med skit i som rekommenderas till mitt ena eksembarn. Den bästa krämen jag testat mot atopiskt eksem är Nourishing Body Lotion – Honey & Organic Muesli från Yves Rocher. Bättre än Miniderm och andra skitkrämer och dessutom mycket billigare. Och ekologisk. Blossar eksemen upp, vilket händer när krämen från Yves Rocher är slut och vi nödgas använda Miniderm, tar vi till kortisonkrämen. Kortison ska dock användas med försiktighet anser jag, och därför används den bara när det verkligen behövs.

Apoteket går jag till när jag behöver hämta ut ett recept, köpa Nezeril nässpray eller Ipren. Då är Apoteket bra! Vill jag ha bra hudvård vänder jag mig inte dit.

Tack för ordet! 🙂

13 Comments

 1. 6 April 2016 / 20:48

  Jag änvänder miniderm på lillen till hela kroppen. Tycker det är jätte svårt att hitta bra krämer till dom små.

 2. Linda
  6 April 2016 / 21:31

  Underbart inlägg, fniss! Jag håller med. Dessutom förlorade jag förtroendet för Apoteket när det visar sig att deras barnprodukter med Bamse och co på innehåller parabener och andra inte särskilt hälsosamma ämnen. Och då riktar sig produkterna mot ömtåliga barn!!! Länken till Yves R krämen fungerade inte, vad heter den?
  Kan rekommendera aloe Vera krämen propolis för eksem på barn, otroligt bra och dryg! Kan vara lite svår att få tag på dock så man får söka på Forever Living produkter.

  Tack för underhållande läsning!

 3. Mirja
  7 April 2016 / 10:24

  Men första ingrediensen på YR krämen är ju vatten, precis det man ska undvika vid atopisk hud. Jag använder bara ren olja på min och barnens supertorra hud. Har klarat hela vintern utan kortison 🙂

  • 9 April 2016 / 11:20

   Ren olja är kanon. Tidigare la jag först på olja och sedan krämen – för att maximera effekten. 🙂

 4. 7 April 2016 / 18:30

  Håller fullständigt med dig Käthe! De kör med vilseledande marknadsföring!

 5. 7 April 2016 / 19:56

  Tack för tipset om Yves Rocher. Jag gillar Apotekets Vichy samt att de har en del parfymfritt. Får lätt själv eksem.

  • 9 April 2016 / 11:19

   Hoppas det funkar! 🙂 Ta på ganska rikligt.

 6. Christina
  8 April 2016 / 18:36

  Är också skeptisk till apotekets hudvårdsprodukter, mineraloljor och annat flödar ju stundom i dessa… Själv föredrar jag Decleor och Weleda 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.