ANNONS:

Hur hinner du med allt?

Den vanligaste frågan jag får just nu är hur jag hinner med allt och hur jag klarar av att starta upp så många olika företagsprojekt och samtidigt ha familj. Jag tänker därför dela med mig av mina knep till andra företagare.

Du kanske också har hört att du ska satsa på en sak och enbart fokusera på den för att bli riktigt bra. Det trodde jag länge på tills jag insåg att jag gillar att ha många bollar i luften. Ja inte bara gillar, det känns roligare och jag ser till att hitta synergieffekter bland mina projekt. För att ta ett exempel så har jag genom tjänsten Hittabox.se fått kunder till Bloggagenturen. I stort sett allt jag gör handlar om content (blogg) och e-handel. Det är ett aktivt val jag har gjort för att kunna få dessa synergieffekter.

Här kommer mina tips:

Nätverka inte ihjäl dig!
Jag ser till att inte boka in för många möten eller nätverksträffar utan håller det luftigt mellan mötena – jag vill ju hinna jobba också. Däremot har jag återkommande möten med mina nära samarbetspartners och de prioriterar jag. Jag frågar mig alltid inför ett möte – tycker jag att det ska bli kul och kan det här leda till något bra.

Samarbeta
Samarbeta med andra företagare under gemensamt varumärke. Du kommer att märka att du hinner så otroligt mycket mer. Kompetensen blir snyggt överlappande och du får en naturlig backup. Se till att samarbeta med människor som har samma mål som du och som du kommunicerar obehindrat med.

Städning är inte viktigt!
Tänk efter om du verkligen måste städa varje dag. Det skulle kunna vara mer undanplockat här – men vem bryr sig? 😉 Inte jag, för jag har ju viktigare saker för mig. Jag behöver inte heller baka perfekta cupcakes eller på andra sätt ha det “perfekt”.

Tillåt dig att vara lat
För att orka starta nya projekt måste du bli världens lataste mellan varven. Jag kan lätt lägga mig i soffan någon kväll i veckan för att se på TV minst 3 timmar i rad. Det är viktigt med kontraster!

Det ska vara kul
Välj att jobba med sådant du verkligen brinner för. Har du kul gör du ett bättre och snabbare jobb.

Träna!
Styrketräningen är oerhört viktig för mig och den går faktiskt före jobbet. Jag blir stresstålig, piggare och undviker stela axlar då jag sitter mycket framför datorn. Tiden det tar att träna tjänar jag in.

Bra mat
Jag ser till att äta mycket protein då det håller mitt blodsocker jämnt vilket gör att jag håller energin uppe.

Social på jobbet
Var social i jobbet så så slår du två flugor i en smäll. Jag hinner inte vara så social privat just nu men tänker att jag tar igen det sen. Sen är i sommar.

Barn tar sin tid
Om du har barn, särskilt flera, inse att familjen tar all tid på helgerna. Jag brukar dock hitta någon kvart eller halvtimme för att få iväg viktiga mail eller annat jag inte hunnit under veckan. Det kan vara jobbigt att boka in möten för att sedan boka av dem p.g.a. VAB men jag har lärt mig att snabbt ladda om efter varje sådan period. Det är verkligen inte lätt att få till det när barnen är sjuka och därför är jag tacksam att jag valt att gå ifrån labbet och numera kan sitta och jobba vid datorn. Det förenklar oerhört!

Bli mer effektiv
Jag har lärt mig att jobba snabbt och inse att allt behöver inte vara perfekt. Är det tillräckligt bra så kör jag – förbättringar får ske på vägen. Gör en sak en hel dag – som idag när jag bara har suttit vid datorn och mailat, skickat ut nya offerter/förslag och jobbat på distans med samarbetspartners och kunder via Google Drive.

Lycka till! 🙂

3 Comments

  1. Eva i Malmö
    4 February 2016 / 15:15

    Tack för att du delade med dig. Fick en hel del bra tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.