ANNONS:

Julklappstips till 4-åringar & det här med tvillingar

julkalappar_4ar

Julklappstips till 4-åringar: Keyboard 329 kr, Minion 399 kr, sjungande Sofia 300 kr, frisyrhuvud 199 kr, fiskspel 99 kr, kickbike för snö 269 kr och discoficklampa 30 kr. Jag ska också spana in färg, ritblock, lera, isglassformar, glitterpennor, biobiljetter och solfjäder med glitter (var hittar jag den?).

Jag har klickat hem julklappar till mina 4-åringar. De önskar sig olika saker men samtidigt vill de också ha vad den andra får.

Eftersom de är tvillingar och därmed i exakt samma ålder och mognadsgrad samt konkurrerar om allt från vem som öppnar grinden, stänger dörren, sitter bak/fram i bilen, först blir klar (ni som har syskon nära kan nog känna igen en hel del, bara det att vi kan inte säga “du får också när du blir lika gammal” eller “han är yngre än dig” o.s.v.) – så det är millimeterrättvisa som gäller så mycket det bara går för att båda ska känna sig sedda (i det här fallet julklappar men det gäller ju allt, som t. ex. att de får prata lika mycket och att jag lyssnar på båda – helst samtidigt :)).

Men åter till julklapparna. De ska till exempel få varsin keyboard trots att det är en av dem som önskar den mest, men jag vet att den andra också kommer att vilja ha en. När det gäller sjungande Sofia så bedömde jag dock att jag bara köper en och att den andra tvillingen får en Minion som pratar istället.

Är det rätt val? Det får tiden utvisa. På julafton vet vi. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.