ANNONS:

Ögonfransförlängning kan ge allergi

Jag använder mig av Xlash istället. Om en månad planerar jag att mina fransar ska se ut så här igen.
Jag använder mig av Xlash istället. Om en månad planerar jag att mina fransar ska se ut så här igen.

Visste du att ögonfransförlängning kan ge allergi? Jag har själv ofta funderat på att testa förlängning av fransarna. Men så inser jag alltid att jag inte kan lova mig själv det; att gå dit på återbesök med ganska jämna mellanrum. Jag hinner inte det just nu helt enkelt. Det är därför jag också undviker t. ex. nagelförlängning och liknande grejer.

Råkade läsa på Vårdguiden att limmet kan ge upphov till allergi. De skriver så här:

Det är få som vet att fransarna fästs med ett snabblim som innehåller allergiframkallande härdplaster, så kallade cyanoaktrylater. Att utsätta sig för cyanoakrylater innebär en ökad risk för att utveckla allergiska besvär och astma.

Mest riskabelt är det för fransstylisterna själva eftersom handskar och mask inte brukar användas. De vanligaste kundbesvären enligt Vårdguiden är:

 1. Röda ögon
 2. Svullnad
 3. Torra och kliande eksem på ögonlocken
 4. Kontaktallergi

Ett mer allvarligt symtom är astma.

 Har du testat ögonfransförlängning? Fått någon biverkning eller har det gått bra?

8 Comments

 1. Carro
  17 November 2015 / 03:26

  Man ska vara väldigt försiktig med både färgning o förlängning.
  Fick en allvarlig infektion i ögonen och läkaren sa att jag aldrig skulle utsätta ögonen för något sådant efteråt. Fick ärr längs med vattenlinjen på ena ögat.

 2. Bina
  17 November 2015 / 13:22

  Jag har förlängt fransarna ett par omgångar, och första gången så tyckte jag det var jobbigt med påfyllning. Efter ett par försöksomgångar till så hittade jag en tjej som var snabb och duktig, vilket underlättade massor. Dock har jag “hala” fransar, så de sitter sämre på mig än på de flesta andra. Därför gör jag bara förlängningar vid speciella tillfällen nu. Men utifrån ditt inlägg så är det nog slut med det.

  • 21 November 2015 / 19:58

   Märkte du av några biverkningar annars?

 3. 17 November 2015 / 20:17

  Väldigt bra att du skriver om det, har sett ett reportage om det men tror att det finns många som inte känner till riskerna.

 4. Linda
  19 November 2015 / 10:22

  Gjort det massvis av gånger o aldrig märkt av någon allergi som tur är 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.