ANNONS:

6 saker att tänka på när du byter hårfärg

harmakeover

Nu är det bara några dagar sedan mitt eget hårfärgsbyte så medan jag har det aktuellt ska jag ge mina bästa tips till dig som ska byta hårfärg inom kort eller funderar på det.

1. Frisör som kan färg

Gå till en frisör som har stenkoll på färgteknik och undertoner i huden så att han eller hon vet om du passar i varma, neutrala eller kalla färger.

2. Ny garderob

Tänk på att vissa kläder inte är lika snygga längre när du byter färg. Å andra sidan blir andra kläder snyggare till ditt nya hår. Jag hade glömt hur pass mycket det faktiskt påverkar. Jag har ju tidigare matchat mitt blonda hår med mycket off-white och beige och byggt upp min garderob efter det. Nu får jag tänka om och det är kul!

3. Mindre frissigt

Tidigare slingade jag håret, nu färgade jag det. Det har lett till mindre friss eftersom intensivtoningen lagt sig som ett skyddande lager runt hårstråna. Men det innebär också att håret blir fetare snabbare än när jag slingar.

4. Nya hårvårdsprodukter

Specialanpassade hårvårdsprodukter och mitt torrschampo för blont hår passar inte längre. För att behålla färgen bör jag använda hårvårdsprodukter som skyddar min nya färg. Djuprengörande schampo och balsam/inpackning för torrt hår är bannlysta.

5. Ögonbrynen

Se till att ögonbrynen matchar ditt hår. Jag tycker det är snyggast när det inte är helt uppenbart att håret är färgat. För egen del innebär det att jag får se till att markera ögonbrynen mer.

6. Ny makeup

Eftersom mitt hår är mörkare upplever jag en jättestor skillnad när det gäller makeup. Jag kan markera ögonbrynen kraftfullare som jag skrev här ovan och jag kan ta i lite mer med färgen när det gäller t. ex. rouge och läppstift. När jag testade ett rött läppstift som blond blev det för mycket på något sätt. Jag märker också tydligt att jag inte uppfattas som lika blek längre.

Hårmål & funderingar

Äntligen vågade jag testa ny färg och en helt ny klippning. Det var inte alls planerat faktiskt. Ren impuls. 😉  Jag kommer inte att gå tillbaka till lika blont någonsin igen skulle jag tro. Planen är att vara något mörkare på vintern och ljusare på våren. Jag kan tänka mig att blanda in slingor i beige, guld eller mocca – tror jag gör det nästa gång.

Jag ska också växa ut längden på mitt hår ca 15 cm. Jag väntar hellre än sätter i extensions. Skulle jag tro i alla fall. 😉

Ska bli spännande att se hur länge färgen kommer att sitta i. Enligt frisören blir det blondare allt eftersom färgen försvinner, men det kommer att se snyggt ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.