ANNONS:

Färsk tonfisk – recept efterlyses

tonfisk2 tonfisk

Jag gillar verkligen att äta färsk tonfisk (se till att välja rätt sort bara – köp inte blåfenad tonfisk) eftersom den påminner om kött. Jag halstrar eller steker en rejäl bit tills den är rosa inuti (gärna ännu mer rosaröd än på bilden) och sedan skivar jag upp den snett. Knepet är att den inte ska bli grå för då blir den torr och trist. Salt och svartpeppar passar fint till och vill man smaksätta med något mer funkar t.ex. rosépeppar.

Jag tycker den är god att äta med stekt potatis och örtsås. Mitt andra alternativ är med glasnudlar, sesamolja, lime och färsk koriander. Faktum är att jag brukar inte variera mina tonfiskrätter mer än så här och därför tycker jag det är dags för nya recept.

Dela gärna med dig av bra tonfiskrecept till mig! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.