ANNONS:

Bland buskar och bär samt #tvillingupproret

bar7
Köksträdgården, eller ogrästrädgården som jag skämtsamt brukar säga, har mogna bär av alla de slag. Krusbären är mörkt, gyllenröda med perfekt saftighet och när jag plockade och åt några råkade jag se att det fanns gula hallon. Har ingen aning om med vilket vind de kommit, men de var söta och väldigt ätbara.

bar6
Blommorna som liknar luktärtor, minns ej namnet, men som tyvärr inte doftar kringlar fint runt bärbuskarna. Jag saknar inte alls min välordnade köksträdgård – det här är mycket roligare.

Inte lika kul är de knepiga mothuggen #Tvillingupproret har fått. Margaretha Ölwe klarade sig dock galant och lyckades både vara saklig och lugn trots konstiga påhopp. Se gärna inslaget här. Tråkigt dock att socialförsäkringsminister Annika Strandhäll sa att tvillingföräldrar får 180 extra dagar för hon borde väl veta? Det stämmer inte! Vi får 300 färre antal dagar! Detta innebär bland annat att båda föräldrarna inte kan stanna hemma första året samt att dagarna tar slut. Dagar man ofta kan spara om man får ett barn i taget för att t. ex. ta ut vid sommarlov och inskolning på dagis.

Det som gör mig mest upprörd är att folk tycker att det är helt OK att tvillingar ska få mindre antal dagar och att tvillingföräldrar skulle vara skrikiga. ;( Jag antar det beror på att de jämför med två barn i olika åldrar eller har fått för sig att vi begär mer dagar än ensamfödda barn får. Vi är i minoritet i samhället men vi kämpar på och jag kommer inte att ge mig förrän orättvisan är borta. 🙂

P.S. Det finns studier som visar att tvillingmödrar löper 77% större risk att få depression (förlossningsdepression är ej inräknat!) än mödrar till ensamfödda barn.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.