ANNONS:

Tvillingföräldrar i uppror – äntligen!

sard    godingarna

Härligt att se att tvillingföräldrar äntligen tar ton. Jag är ju själv mamma till tvillingar på fyra år och har förundrats över hur tyst det har varit från denna grupp av föräldrar. Men de har väl fullt upp. 😉

tvillingupproret

Tvillingupproret har fått mycket publicitet i media den senaste veckan. Tvillingupproret går ut på att belysa orättvisan i att tvillingar (och trillingar o.s.v.) inte får lika många föräldradagar som andra barn. Om man t. ex. får två barn vid två olika tillfällen får man 480 dagar per barn. Vid flerbarnsfödslar får man bara 180 extradagar per extra barn som man måste hushålla med varav 90 är på lägstanivå.

Före mina tvillingars födsel gick jag en tvillingkurs hos Tvillingklubben med Margareta Ölwe i spetsen, och det kan ha varit den mest välinvesterade kurs jag gått. Vi fick lära oss vad det innebär den första tiden; som att dubbelamma, synkning av mat- och sovtider, hur otroligt viktigt det är att man är minst två hemma första halvåret och sist men inte minst antalet föräldradagar.

Varför ska inte tvillingar få lika många dagar som andra barn?

De som kritiserar förslaget har med största sannolikhet inte tvillingar själv eller följt tvillingfamiljer på nära håll. Tvillingföräldrar vill inte har fler föräldradagar än andra föräldrar, bara lika många dagar per barn som alla andra.

Stöd mig och andra tvillingföräldrar i kampen!

Vi som vill förändra föräldraförsäkringen vid flerbarnsfödslar kämpar inte för att gynna oss själva, för oss kommer det inte att innebära någon förändring. Vi gör det för att kommande tvillingar med familjer inte ska missgynnas.

Skriv på namnlistan som ska skickas till Socialdepartementet, annika.strandhall@regeringskansliet.se.

5 Comments

  1. 23 July 2015 / 20:43

    Jag valde att skriva under via en annan länk. Inte för att jag har tvillingar men jag tycker det skall vara lika 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.