ANNONS:

Frukostbullar med frön utan jäst


I morse testade jag att göra frukostbullar med frön utan jäst. Degen påminner om vanliga scones men i och med att de också innehåller havregryn och frön blir smakupplevelsen annorlunda och mycket bättre. De håller sig också bättre än scones och är till och med goda kalla. Perfekta att göra på morgonen för att snabbt få nygräddade frukostbullar. En annan fördel med bullarna är att de i och med fröerna mättar bättre än vanliga scones.

Receptet kommer från tidningen Hembakat som har många bra recept.

10-12 bullar
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl havregryn
½ dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
6 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk

Jag har ändrat frömängden och det blev jättebra. Du blandar alla torra ingredienser och sedan nyper du ihop med smör och därefter blandar du hastigt med fil. Forma till bullar och grädda i 10-12 minuter i 250°C. Nästa gång ska jag ha i något mer salt, annars blev de helt perfekta.

Tips! De är goda att äta med med ost och marmelad. Själv gillade jag att äta dem med parmaskinka och färdigköpt smoothie.

3 Comments

  1. Carro
    19 July 2015 / 01:25

    Dom lät goda!
    Vad söt din dotter är!
    Hon är lik sin mamma:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.