I morse testade jag att göra frukostbullar med frön utan jäst. Degen påminner om vanliga scones men i och med att de också innehåller havregryn och frön blir smakupplevelsen annorlunda och mycket bättre. De håller sig också bättre än scones och är till och med goda kalla. Perfekta att göra på morgonen för att snabbt få nygräddade frukostbullar. En annan fördel med bullarna är att de i och med fröerna mättar bättre än vanliga scones.
Receptet kommer från tidningen Hembakat som har många bra recept.
10-12 bullar
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl havregryn
½ dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
6 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk
Jag har ändrat frömängden och det blev jättebra. Du blandar alla torra ingredienser och sedan nyper du ihop med smör och därefter blandar du hastigt med fil. Forma till bullar och grädda i 10-12 minuter i 250°C. Nästa gång ska jag ha i något mer salt, annars blev de helt perfekta.
Tips! De är goda att äta med med ost och marmelad. Själv gillade jag att äta dem med parmaskinka och färdigköpt smoothie.
Frukostbullar med frön utan jäst http://t.co/GgKu72u9Mw http://t.co/CMIwv729Xb
Dom lät goda!
Vad söt din dotter är!
Hon är lik sin mamma:)
Author
Vilken komplimang till mig! .)