ANNONS:

Två goda sommardrinkar när det är varmt

rabarberdrink1
Igår testade jag att göra två nya sommardrinkar. Båda är med alkohol men funkar givetvis utan också – allt efter ålder och smak. Jag plockade rabarber på eftermiddagen.

rabarberdrink2
… och skar tre rabarber i bitar och la dem i en kastrull med 3 dl vatten och en vaniljstång. Efter några minuters kokning silade jag och kokte sedan upp med 3 msk socker tills det löst sig. Därefter fick saften svalna och stå i kylen tills det var dags att blanda till drinken. Receptet hittade jag i senaste tidningen Damernas.

rabarberdrink3
Jag började med att doppa fyra glas i äggvita och därefter en blandning av 3 msk socker och 1 msk kanel. Återstoden av äggvitan från ett ägg skakade jag med is, rabarbersaften och 1 dl Absolut vodka. Egentligen ska man dekorera med rabarberstänger men jag hann inte det vid serveringstillfället. Jättegott efter maten!

melondrink
Som välkomstdrink blev det en frisk och fräsch vattenmelondrink. Nästan som en slush. På eftermiddagen frös jag in vattenmelonbitar och vid blandningstillfället mixade jag med saft från en lime, mynta och Bacardi rom efter smak. Antingen serverar man det så som en slush, eller så kan man göra som jag gjorde – blanda med Sprite eller sockerdricka.

Jag kan rekommendera båda drinkarna! Perfekt somriga och fräscha!

2 Comments

  1. 4 July 2015 / 16:12

    Så duktig du är! Det ser jättegott ut!!:)
    Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.