ANNONS:

Recept på världens godaste jordgubbstårta

midsommartarta9midsommartarta1
midsommartarta2
midsommartarta3

Jag har testat många olika tårtrecept

Jag har testat att baka olika typer av tårtor: allt från glasstårta till mandelbotten med chokladkräm och traditionell med sockerkaksbotten med olika mousser och marsinpanlock. Men den allra, allra godaste får bli den jag gjorde inför midsommar. Det är en budapestvariant med mandelmaräng, grädde, färska jordgubbar och mörk choklad. Jag hittade receptet hos tidningen Hembakat och har bara gjort några små justeringar i receptet.

Därför är den här tårtan särskilt bra

Fördelen med den här tårtan att den inte tar orimligt mycket tid i anspråk samtidigt som den är vansinnigt god. Jag hade ingen sprits när jag skulle dekorera med grädde och jordgubbar så du kan få den mycket snyggare än min med rätt tillbehör.

Alternativ dekoration och smaksättning

Det blir också fin att dekorera med ätliga blommor eller något grönt, eller varför inte med sommaren syrliga vinbär som passar väldigt fint till den sötare marängen? Det borde också funka bra att använda annan smaksättning är jordgubbar, t. ex. rabarbercurd, hallon eller annat gott.

Recept tårta

Ingredienser till en tårta med tre bottnar á 22-24 cm i diameter:
5 äggvitor
3 dl socker
ytterst lite ättikssprit
1,5 dl sötmandel med skal som finhackats omsorgsfullt
2 msk maizena

Vispa 5 äggvitor med några droppar ättikssprit och 1 dl socker till det blir en marängsmet. Tillsätt därefter ytterligare 2 dl socker under vispning. Vänd i den finhackade sötmandeln som blandats med 2 msk maizena. Bred smeten på utmätt bakplåtspapper och grädda en botten i taket i 180ºC i ca 15 min (ej varmluft), Låt svalna. Så här långt går bra att förbereda i god tid. Frys bara in bottnarna så håller de sig spröda och fina.

Montering av tårta samma dag

3 dl grädde (minst)
1 msk vaniljsocker
1 ask färska jordgubbar
lite mörk choklad

Tårtan monterar du samma dag som tårtan ska serveras. Vispa grädden med en msk vanlijsocker. Skiva jordgubbarna. Ta en botten (de tinar på ca 10 min) och bred på grädde och lägg på jordgubbar. Upprepa med botten nummer två. Lägg på den tredje bottnen och ringla därefter över smält mörk blockchoklad. Ställ i kyl så att chokladen stelnar.

Dekorera precis innan servering

Spritsa grädde och dekorera med t. ex. jordgubbar och florsocker. Ät och njut! 🙂

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.