Mina tvillingar på 4-årskontroll & barnglasögon


Foto: Snart fyra år sedan. Det var verkligen inte lätt med logistiken på den tiden. 😉

Idag var det dags för 4-årskontroll av mina tvillingar. Inte nog med att det var första dagen på förskolan efter en veckas sjukdom, det var också tid hos BVC (eller vad det heter numera) sent på eftermiddagen. Jag fick ta med antibiotika i bilen och ge där innan vi körde vidare.

Jag trodde de skulle vara trötta och inte alls sugna på att hoppa på ett ben, klippa, rita, trä pärlor på tråd och andra aktiviteter, men de var med på det ända fram till det var dags för hörseltestet. Då satt de och lyssnade på pipen men tyade inte använda kulramens kulor för att visa att de hörde pipet. Men när det var dags för syntest och bokstäver tyckte de att det var spännande igen.

Hektor ser inte fullt bra på ena ögat och jag misstänker att det blir glasögon när han blir fem. Eller tidigare om det visar sig att synen hinner försämras innan dess. Så det blir väl till att börja leta efter ursnygga och skitcoola barnglasögon.

4 Comments

 1. 20 May 2015 / 16:42

  Hej! Jag har en 4-åring som också såg sämre på ett öga, vore toppen om du kan tipsa om coola glasögon! Hälsning från en som tycker din blogg är toppen!

  • 21 May 2015 / 17:38

   Jag ska kolla och lovar att rapportera. Tusen tack! 🙂

 2. 20 May 2015 / 18:57

  Festligt att din son heter Hektor – och med den stavningen! Min son har förresten samma namn och på förlossningen/BB när han skulle få den där skylten ville barnmorskorna först inte skriva Hektor för de gillade inte det namnet.

  • 21 May 2015 / 17:37

   Kul med samma stavning! Konstigt – det är ju hur fint som helst. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.