ANNONS:

Om gårdagens Doers’ Event i Malmö

Doers' Event
Jag kommer inte riktigt ihåg exakt var jag hittade info om Doers’ Event men det kan ha varit hos en av de Facebookgrupper jag är med i. Det är ett event för entreprenörer och det var andra gången det hölls igår i Malmö på Moriskan. Här är min upplevelse av dagen. Jag tror den blir mest intressant att läsa för er som är nyfikna på att besöka eventet nästa år eller som känner mig och vill veta vad jag hade för mig igår.

Ögonínflammation, polis & stress
Jag vaknade tokförkyld med en ögoninflammation som inte var av denna värld. Det naturliga hade varit att stanna hemma, men det hade känts så trist att ställa in (igen) och dessutom hade jag redan betalt in inträdesavgiften. När jag skulle köra upptäckte jag att mitt körkort var borta så jag fick förlustanmäla det för att slippa ev. böter om jag skulle bli stoppad av polisen.

Väl i Malmö, något sen, var det vägarbete så jag hittade ingen parkeringsplats där jag först tänkte mig och kunde knappt backa ut därifrån, men ganska snart hittade jag en som låg minst lika nära. Nu var jag nästan en halvtimme försenad. Skulle betala parkeringen med kort, men det funkade inte, så jag fick betala kontant. Hade förstås inte tillräckligt med kronor så jag fick chansa. Försökte inte ens med parkeringsapp då jag alltid lyckas parkera där den eller de inte fungerar.

Lunchbuffé & nattklubbsmusik
När jag kom fram till Moriskan ringlade sig en kö och det var musik i luften. Det kändes mer som en klubbkväll än ett event. Trevligt! Efter ett tag inser jag att de jag pratar med har halsband med stora namnbrickor, och då visar det sig att jag gått in bakvägen utan att registrera mig och ställt mig direkt i matkön. Twittrade till arrangörerna att jag åt så länge och skulle komma och registrera mig senare.

Inspirerande föreläsningar med aha-upplevelser
Klockan ett satte föreläsningarna igång. Fast föreläsning är väl inte riktigt rätt ord, det var mer än så. Först ut var Monica Lindstedt som startat Metro och Hemfrid. Hon är också ordförande i Företagarna. Det tog sex år innan Hemfrid inte gick med förlust och elva år (tror jag) innan det gick med vinst. Vilken imponerande uthållighet!

Måns Hultman och Henrik Béen från Qlik blev intervjuad om företagskultur.

En annan talare var Lesley Pennington som startade BEMZ. Det som inspirerade mig var att hon verkade så grundlig innan hon startade och att hon inte kunde något alls om textilindustrin innan hon startade. Hon tog reda på fakta och körde igång.

En variant av Draknästet med en bufflig drake
Därefter blev det kaffe och liten kaka, och sedan var det dags för Doers’ Pitch i samarbete med Connect Skåne – en enkel form av TV-programmet Draknästet. Fem drakar och tre entreprenörer som sökte finansiering fick mötas. Fyra av fem drakar valde att vilja träffa företaget som gör hårdvara för skrivbordet (minns inte namnet men något på M), och entreprenören valde att gå vidare med Johan Andersson, VD för Mellby gård. Johan gjorde ett mycket bra intryck – rolig, seriös, jordnära och trevlig, så jag förstår att kan blev vald. De andra investerarna gjorde också bra ifrån sig, förutom dansken som jag tyckte verkade lite väl bufflig för min smak. Jag kanske får ångra mig i framtiden att jag skrev detta. 😉 Haha!

Chili eller alkohol?
Därefter var det paus igen och vi fick testa en ny dryck som innehöll chili. Den var så spritsigt chilistark att jag inte kunde bedöma om det verkligen var alkohol i den eller ej, så jag vågade inte dricka upp mitt glas. 😉

Sista talomgången
Så blev det dags för sista omgången. Första talare var Anders Forsgren, en av grundarna till Rusta, som inte har synts så mycket på scen tidigare. Det märks att han arbetat som lärare i flera år innan han startade Rusta. Han fokuserade på att dela med sig av sin kunskap och att hårdförpacka den. Han började med sammanfattningen, berättade sin historia och därefter sammanfattade han igen. Inspirerande och väldigt lärorikt. Tog med mig mycket kunskap härifrån.

Därefter blev det utfrågning av Jan Erik Solem från Mapillary, Therese Albrechtson från Academy of Excellenc, Marianne Härning-Nilsson från Mariannes farm och Lesley Pennington från BEMZ. Fokusfrågan var hur man får tillväxt. Jag fastnade mest för Jan Eriks Solems uttalande om att hårt arbete i kombination med tajming är grejen.

Sista talaren var  som startat Mattecentrum som hjälper tusentals barn runt om i världen med matte, i mattestugor såvål som online. Detta var helt klart dagens roligaste och mest peppande “föreläsning”, så jag förstår att arrangörerna la den som sista föreläsning innan Doers’ Pub öppnade.

Avrundning
Min parkering hade gått ut, Ipren hade slutat verka, barnen skulle nattas hemma och jag var inte på festhumör med mina fiskögon, men nästa år ska jag vara frisk så att jag kan mingla på kvällen också.

Jag hann ju faktiskt med lite mingel mellan talarna och det är första gången jag minglar med Bloggagenturen. Det var väl någon som inte alls visste vad en blogg var, annars fick jag mycket bra respons och flera nya intressanta kontakter.

Idag jobbar jag hemifrån. Hann inte så mycket igår så idag handlar det om att beta av listan, fixa problem, svara på mail och så vidare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.