ANNONS:

Min passion för hudvård – eget hudvårdsmärke?

Life Blog Awards 2015 Naturlig Hudvård
Jag blev nominerad till Life Blog Awards i kategorin naturlig hudvård för snart två veckor sedan vilket har fått mig att fundera kring det här med hudvård, vad som är naturligt och mitt bloggande.

När jag började blogga om mode våren 2006 var det mycket fokus på dagens outfit, gärna huvudlösa sådana ;), men inlägg om hudvård har publicerats då och då. Mitt intresse för hudvård är minst lika stort som för mode/shopping men det är så lätt att man fortsätter med bloggen i samma spår.

Jag har ju också hand om Beautykeys redaktionsblogg men den bloggen har jag tänkt hålla mer informationsinriktad än recensionsinriktad. Där överlåter jag recensionerna till läsarna och bloggarna Dominika Newelska (makeupartist och hudterapeut) och Michelle Lundström (frisör). Och i den här bloggen ska jag skriva mer om hudvård ur egen synvinkel.

hudvard_kemi
Naturligt för mig är naturliga ingredienser, och eftersom jag är kemist ser jag ingen skillnad på om ett ämne utvinns direkt från ursprungsväxten eller vad det nu kan vara, eller om det syntetiseras på lab. Fler av mina påstående jag står bakom:

Mineraloljor fnyser jag alltid åt. Naturligt för mig är eteriska oljor som doftar underbart och som som inte täpper till min hud.

hudvard_lavendel
– Jag avskyr parfymfria produkter – naturen är inte doftfri. Dofterna får inte vara fejk förstås!

Hudvård ska vara synnerligen effektivt! Jag vill inte bara kleta in mig i någon mjukgörande kräm – jag vill ha effekt!

– Produkter kan vara naturliga men behöver inte vara ekologiska för att kallas naturliga. Ekologiskt är förstås att föredra.

Jag gillar inte djurförsök, vare sig det gäller hudvårdsprodukter eller läkemedel.

– Jag tycker att det här med parabener har överdrivits. Hade gärna använt godkända parabener i mina hudvårdsprodukter, vilket för mig känns säkrare än att använda nya konserveringsmedel som inte är lika använda eller studerade.

Så när jag någon gång tar fram min första hudvårdsprodukt så vet ni vad jag står för. 🙂 Det är både dyrt och tidskrävande med en hel hudvårdsserie så mitt fokus blir nog en ansiktsduo inför fest/viktiga möten och en produkt för kosmetisk behandling av fina linjer. Funderar på att gå ihop med en hudterapeut med samma syn på hudvård som jag, dra nytta av mina kemikunskaper och börja mixa hemma. Alternativt att jag hittar något redan etablerat märke som är intresserad av ett samarbete.

P.S. Jag förstår att eteriska oljor och dofter kanske inte passar allergiker och det har jag full förståelse för.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.