ANNONS:

Pannacotta med rårörd hallonsås

pannacotta
Pannacotta måste vara en av världens enklaste efterrätter att göra. Bara att koka upp grädde och socker med smaksättning och sedan i med gelatinblad. Agar-agar går att använda om du är vegetarian eller inte gillar gelatin av olika anledningar. När jag jobbade på lab användes agar-agar för att gjuta t. ex. odlingsplattor för mikrobiologiska odlingar. Man kan inte använda gelatin eftersom det bryts ner av bakterier.

Jag gillar smaksättning med vanilj och vill inte ha min pannacotta för fast och dallrig. Det ska finnas kvar en krämighet.

Pannacotta, 4 portioner
5 dl grädde
1/2 dl socker
1 vaniljstång
2 gelatinblad

Hallonsås
2 dl hallon
2,5 msk florsocker

Koka upp grädde med socker och en delad vaniljstång. Vispa lite lätt för att få ut vaniljkornen. Vispning leder till lite skum i ytan, se bild, men för egen del tycker jag inte att det stör. Efter uppkoket tar jag upp vaniljstången och skrapar ur de resterande kornen. Efter ca 3 timmar i kylen är den perfekt att servera.

Hallonsåsen som består av passerade hallon blandade med några matskedar florsocker hälls över precis före servering. Den tillför perfekt syrlighet och friskhet. Om florsockret klumpar sig silar jag såsen. Klart!

5 Comments

  1. 22 March 2015 / 13:36

    Håller med, en av de enklaste och godaste efterrätterna. Ungarnas favvo är den med choklad i ;-)Jag brukar ha i lite kardemumma i vaniljpannacottan. Blir supergott.

  2. 22 March 2015 / 15:16

    Gud så gott det såg ut! Pannacotta är ju bäst 😀

  3. 22 March 2015 / 15:17

    Gud så gott det såg ut! Pannacotta är ju bäst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.