ANNONS:

Makeovern har startat

ogonfransfargning
Bästa ögonfransfärgen är Refectocil, trots att det låter som ett tråkigt finn- eller läkemedel. Hittade det jättebilligt hos danska Nicebeauty som ska satsa mer på Sverige läste jag indirekt. Betalade 45 kr plus 25% rabatt med koden FEB25. Glöm inte väteperoxid som finns billigt på Apoteket. Den ska vara 3%-ig. Jag beställde det här kitet från Rodial samtidigt. Härligt med lite ormserum.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg måste jag göra en makeover på mig själv efter att ha suttit för mycket framför datorn och sunkat ner mig. 😉 Igår startade jag med ögonfransfärgning som jag alltid tycker är bra att börja med. Jag färgar hemma själv efter att jag upptäckte att det blev mycket bättre och gav mindre svid i ögonen.

Så här ser min procedur ut (skriver det igen eftersom det var några år sedan sist):

 1. Färga på morgonen innan makeup. Det blir inte bra resultat om du först tar bort mascaran med oljeremover och därefter färgar.
 2. Ta lite läppcerat på en bomullstopp och applicera som skydd närmast ögat så att huden inte missfärgas under färgningen.
 3. Använd blåsvart färg från Refectocil för maximal svärta som blandas med väteperoxid i en plastskål. Använd ej metall. Det medföljer en plastpinne som går att blanda med.
 4. Spara en gammal mascaraborste som du använder för att applicera fransfärgen på fransarna likt en mascara.
 5. Använd plastpinnen för att lägga som en tjock eyeliner på fransarna precis intill huden, och torka sedan bort överskottet på huden med en bomullstopp.
 6. Vänta i tio minuter.
 7. Torka bort färgningen med fuktade bomullspads, därefter med tops och slutligen med remover som du brukar göra när du tar bort mascara.
 8. Klart! Avsluta ev. med ett par droppar Clereyes.

2 Comments

 1. 24 February 2015 / 10:31

  Färgat ögonfransarna har jag aldrig gjort. Provade att färga ögonbrynen hos frisören en gång men tyckte knappt det var någon skillnad :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.