ANNONS:

Matigt och segt

jul35
Jag tycker hela familjen känns trött och seg på eftermiddagarna. Det blir mörkt tidigt och det är mörkt på morgonen.Det som håller uppe min energi är styrketräningen som jag lyckats få till två gånger den här veckan. Funderar på att köpa D-vitamin. Om jag orkar. 😉 Trots segheten lyckades vi få in granen i eftermiddag. En vanlig sån där stickig gran som på så sätt ha ett inbyggt försvar. Imorgon kväll ska vi pynta den.

jul34
En halvtimme innan det var dags för middag kom jag på att kycklinggratäng går snabbt att fixa och blir gott. De ugnsbakade tomaterna var rester, riset skötte sig själv på spisen och gratängen bestod av grädde, champinjoner, schalottenlök, vitlök, mango chutney och förstås salt och peppar. Ganska få ingredienser vilket föll de två minsta i smaken också.
jul36
Och så gjorde jag min första julkaka för i år – mjuk pepparkaka.. Ett måste på julafton! Sparade en liten bit till ikväll som jag och sambon ska mumsa på med Mobergs glögg som verkar ha fått bra recensioner. Eftersom det blev mycket diskussioner kring varumärken på marknadsföringskursen har jag i bakhuvudet att de goda omdömena mycket väl kan ha med just varumärket att göra.

Har ni börjat julstöka än eller har segheten tagit över era kroppar? 😉

6 Comments

 1. 3 December 2014 / 08:39

  Den gratängen ska jag göra, lätt o gott.
  Gjorde också mjuk pepperkaka häromdagen, med saffransglasyr 🙂

  • 3 December 2014 / 10:17

   Saffransglasyr låter hur gott som helst! Är det som vanlig glasyr med saffran i?

 2. 3 December 2014 / 11:20

  Philadelphiaost,florsocker och en 1/2 paket saffran.
  Det var gott!

 3. 3 December 2014 / 12:33

  så gott 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.