ANNONS:

Översvämning i källaren del 2

Jag vet att detta kan vara ganska ointressant att läsa men jag skriver om detta för att tipsa andra som googlar för jag tycker informationen är så dålig. Tydligen har inte Svedala kommun handlat fel (förutom att översvämningen är deras ansvar), utan det är Länsförsäkringar som inte gjort sitt jobb. Försäkringen ska stå för detta, och därefter står kommunen för våra kostnader som t.ex. röjningsarbete och självrisk. Det är försäkringsbolaget Länsförsäkringar som skulle fixat avfuktare direkt, vilket de inte gjorde. Vi hade otur och kom i kontakt med fel person där, som inte visste hur man skulle gå tillväga. Nu har vi fått en erfaren skadereglerare.

Mina tips är alltså följande vid översvämning i källaren:
– Anmäl skada omedelbart till kommunen.
– Anmäl också till försäkringsbolaget och kräv direkt ett agerande för att snabbt få bort vattnet. Hos oss hann det gå upp i väggarna.

Container är på plats och en kompis kommer imorgon och hjälper till. Alla som hjälper till får en liten timpeng från vår kommun.

På dagens agenda står att få ut mer som är fuktskadat och försöka rädda det allra viktigaste, som foton och annat som inte går att ersätta.

4 Comments

 1. 1 November 2014 / 12:49

  Det är av största intresse enligt mig. Vi kan alla bli drabbade och råka ut för samma elände som ni gjort. Lider verkligen med dig/er.
  Säg till om jag kan göra något här i från Västerås, gör jag gärna. Jag lyckades sätta igång mitt webbhotell på Twitter vilket tog skruv 😉
  Tänker på er och finns här!
  Kram
  Ingela

  • 2 November 2014 / 22:37

   Vi hade hört med kommunen innan och det var ingen risk för översvämning när det regnar hos oss eftersom vi ligger så pass högt upp (tror jag anldningen var). Ja, så det kan säkert hända de flesta. Låter spännande med Twitter, vad hände? kram!!

 2. 1 November 2014 / 16:11

  Stackars Er! Hoppas era kort kommer att klara sig, de går ju inte ersätta.
  Tänker på Er.

  Optikern

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.