ANNONS:

Sjukt missnöjd med Svedala kommun och Länsförsäkringar

Herregud, så många timmar vi har fått lägga på att jaga folk på Svedala kommun. Eftersom översvämningen av avloppsvatten (blä!) beror på ett jobb ute på gatan som Svedala kommun har beställt så tycker man ju att de borde ta lite mer ansvar och agera. Men icke, de visste knappt vem de hade anlitat för jobbet och minst fem personer gick inte att få tag i. Vi har själva fått vara projektledare, ringt runt och skaffa hjälp med avfuktare via en granne (efter ett dygn vågade vi inte avvakta längre) och beställa container (allt som är förstört måste ju ut och bort). Kommunen har dock lovat att betala, men eftersom det är muntligt bara vet man ju aldrig…

Det trista med Länsförsäkringar är att de först skyllde på att Svedala kommun hade ansvaret att fixa detta, vilket gjorde att vi kom i kläm och inget hände. Fast till slut gick de med på att betala. Det är i alla fall sista budet.

Måste dock ge en stor ros till Räddningstjänsten i Svedala som snabbt retweetade med telefonnummer igår kväll.

På lördag har vi bokat barnpassning på dagen för att kunna röja mer och så får vi skippa utgången på kvällen. Vi tänkte för en gångs skull gå ut tillsammans men nu blir det en date i källaren istället. 😉

Nu släpper jag detta och bloggar om annat.

4 Comments

 1. 31 October 2014 / 07:58

  Så himla trist! Har några kompisar som råkade ut för något liknande. De fick en stor läcka av avloppsvatten i ett förråd de hyrde av kommunen. Hade ställt dit massor av gamla fina möbler som de inte fick plats med i huset och som de skulle ta med sig när de flyttade till större hus. Arvegods och fina saker med affektionsvärde.

  Där blev det också tveksamheter om vem som skulle betala men jag tror att det slutade med deras egna försäkringsbolag och inte kommunens försäkring.

  Oavsett vem som är betalningsskyldig i slutändan är det iaf inte ni. Blir det tjafs så låt kommunen och försäkringsbolaget bråka med varandra

  • 2 November 2014 / 22:38

   Ja, vi har (eller hade) också sparat en del inför större boende. Det verkar ha ordnat sig nu.

 2. 31 October 2014 / 13:34

  Fyy, vad trist!!!
  Lycka till och hoppas att allt ordnar sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.