ANNONS:

Dagens besök hos ortoptisten

4ortoptist3
Eftersom jag hann med tåget en halvtimme innan än beräknat hann jag kolla in butiksutbudet hos Zara. Mycket fint som vanligt. Kommer ett separat inlägg om detta.

ortoptist1
Träffade en jätteduktig ortoptist på Globen Ögonklinik i Malmö. Det råkar vara samma person som hjälpt min sambo när han var barn. Och det gäller samma problem med skelning och i mitt fall dubbelsyn eftersom jag är vuxen.

ortoptist3
Fick pupillvidgande droppar. Jag som redan är ljuskänslig fick kisa med solglasögon.

ortoptist2
Tog en fika på Mäster Hans medan dropparna verkade, och de gjorde de snabbt. Hade svårt att fokusera blicken på grund av stora pupiller.

Sedan gick jag tillbaka till ortoptisten igen, som konstaterade att jag med min nuvarande styrka (för starka glasögon!) behöver prisma med värde 20. Det innebär att det är befogat med en operation. Men, om jag snabbt får nya glasögon i rätt styrka, kan det gå tillbaka till viss del och då slipper jag operation. Måste komma ner på 10 då.

Imorgon ska jag beställa nya glasögon direkt, förmodligen med inbyggd prisma. Just nu fick jag ditklistrat prisma 10 på ena glasögat och det gör att jag kan slappna av. Känner nog av effekten mer morgon när mina pupiller inte är stora som tefat. 😉

Yes, jag klarade av att skriva det här inlägget, men det krävde sin kvinna! 😉

2 Comments

  1. 30 September 2014 / 14:24

    Vad jobbigt! Hoppas verkligen att du slipper operation! Och att det går bra att hitta nya bågar. Många styrkekramar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.