ANNONS:

Tio saker som gör dig äldre

Elegant Woman
Det är rätt så intressant det här med hur fel vissa saker kan bli när man blir äldre. Det är faktiskt en del som skiljer sig från att vara t.ex. 40 mot att vara 20. Detta är skrivet med viss ironi kanske bör tilläggas. 😉

1. Hård linje runt ögat. Sudda ut ögonpennan ordentligt. Det gäller att mjuka upp makeupen så den inte ser hård och kantig ut. Jag slarvade själv med detta idag så det får bli punkt ett. 😉

2. För kort, urringat och galet höga pumps – på samma gång. Ingen chans att du kan bära upp det som en fyrtioåring. Satsa på klassiskt, dyrt (visuellt) och elegant, och välj att framhäva en kroppsdel i taget.

3. Extremt långt hår med extensions. Passar inte ihop med rynkigt ansikte. Du ser tio år äldre ut. Våga klipp det en bra bit.

4. Bångstyriga ögonbryn. Visst, tjocka och buskiga ögonbryn kan vara hur tufft som helst på en tjugoåring men du ser bara äldre ut. Klipp och ansa lagom. Det ger ett rejält lyft.

5. Du har bara praktiska och funktionella kläder och skor. Det är lätt att hamna i funktionsträsket när man har små barn. Man behöver inte se piffig ut jämt men fastna inte där…varje dag. Se till att piffa till dig minst en gång i veckan.

6. Du har omoderna glasögon. Uppdatera och byt ut det gamla.

7. Du har för mycket slinkiga och åtsittande material som inte smickrar. Det blir dyrare, men din kropp kräver förmodligen helt andra material och tyger än vad en tjugoåring gör, som lätt kan glida in i ett kroppsnära sladdrigt fodral från Gina Tricot för 199 kr och se fantastisk ut.

8. Du har haft samma kläder i tio år. Uppdatera garderoben efter det som passar din kropp och dina färger nu.

9. Du slarvar med hudvården och solar för mycket. Ajabaja! Det är inte för sent att börja peela 1-2 ggr per vecka, lägga fuktmasker, undvika att sola ansiktet och ta hand om din hud.

10. Du sover för lite. Du har säkert märkt att det tar längre tid att se fräsch ut igen när du slarvat med sömnen. Planerar för längre återhämtningar.

Vad tycker du? Håller du med om allt, en del eller inget? 😉

22 Comments

 1. 1 September 2014 / 14:36

  Jag håller med om det mesta! ☺️

 2. 1 September 2014 / 14:53

  Vackert långt hår är alltid vackert långt hår, tycker jag.

 3. 1 September 2014 / 16:04

  Nä, ska jag vara riktigt ärlig håller jag inte med alls. Tycker att det är så tråkigt med förbud och att “nån” ska hitta på regler för vad andra får ha på sig, hur de ska sminka sig och bege sig. Bara för att man har en viss ålder. Tycker att folk ska få bestämma själva :).

  • 1 September 2014 / 16:10

   Jag tycker också man ska få bestämma själv så jag måste påpeka att den skrevs med ganska mycket ironi. Jag går ju inte själv med kjolar till anklarna….. 🙂 Men jag tycker det är en intressant diskussion.

 4. 1 September 2014 / 16:18

  sv: Åh tack sötis!♥ kram

 5. 1 September 2014 / 16:21

  Håller med på alla punkter Hehe men den där sista är lite svår att få till 😉 kram

 6. 1 September 2014 / 17:38

  Håller med men skulle gärna tillägga att rätt färg på det som omger ansiktet (hår, smycken, scarf eller top) kan lägga till eller ta bort 10 år. Som en varm “höst” ser jag genast 5 år äldre ut med svart eller grått nära ansiktet 🙂

  Kul föresten att du skriver om färg och stil numera – jag är själv utbildad färg analyst och stil konsult i england men det är väldigt få av de svenska stilbloggarna som skriver om det. Kul att du gör det!

  Tack för en kanon bra blogg.

  • 1 September 2014 / 21:45

   Så sant!! Vad kul att du är utbildad färg- och stilkonsult. 🙂 Vilken ort utgår du ifrån?

   • 2 September 2014 / 20:26

    Hertfordshire i England 🙂 Fast just nu går jag mammaleding medans jag väntar på att lillan ska behaga sig att komma ut.

    • 3 September 2014 / 12:49

     Aha! 🙂 Då får jag önska lycka till!

 7. 1 September 2014 / 19:15

  Ligger rätt mycket i flera av punkterna men jag skriver inte under på allt. Intressant läsning hur som helst, aldrig fel att stanna upp och fundera lite. 🙂

  • 1 September 2014 / 21:44

   Precis, man får ta det lite med en klackspark. 🙂

 8. 2 September 2014 / 09:58

  Ja på det mesta men ögonbrynen – fel fel fel! Det är så roligt att du skriver det här inlägget för jag sa till min man häromdagen att jag tycker att du borde prova lite tjockare ögonbryn (ja nu låter det ju helt galet att ha åsikter om en främmande människa men du vet, hemma i soffan…) det i kombination med mindre penna runt ögonen gör underverk för den upplevda åldern. Främst tror jag för att vi som är födda på 70-talet är så himla vana vid våra smala ögonbryn… om du är osäker, ladda ned en app som heter Perfect365 så kan du prova andra ögonbryn.

  • 2 September 2014 / 13:37

   Klart man ska ha åsikter om en främmande människa hemma i soffan! 🙂 Jag instämmer helt med att sönderplockade ögonbryn är lika förfärligt som vildvuxna. Jag är nog lite tvärtom, för jag hade vildvuxna då och lite mer plockade nu. Men jag tycker inte mina är sönderplockade utan ganska naturliga. De kanske ser smala ut för att jag inte har så mycket färg på dem? 🙂

 9. 2 September 2014 / 14:21

  Väldigt bra synpunkter tycker jag. Håller nog med i det mesta. Och jag tror sömnen är otroligt viktig men kanske även det svåraste att få till. Kram Annika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.