ANNONS:

Ny färgkurs – the tonal colour analysis

colour
Jag har börjat läsa en ny färgkurs. I  min stylistutbildning ingick en mindre modul om färg, som främst gick ut på att ta fram om kunden är varm, kall eller neutral i undertonen. Därefter är det inte så långt till att dela in i de olika årstiderna vinter (kall och mörk), vår (varm och ljus), sommar (kall och ljus) och höst (varm och mörk). Men då tas inte riktigt hänsyn till de som är neutrala i undertonen, och det har jag har saknat. Därför håller jag på att läsa in “the tonal colour analysis” som också tar hänsyn till hur klar eller dämpad kunden är i sina egna färger. I “the tonal colour analysis” kan alltså kunden vara varm, kall eller neutral i undertonen.

Om intresse finns kan jag skriva ihop ett inlägg hur man själv kan ta reda på om man är just varm, kall eller neutral i undertonen.

Uppdaterat!

Här är min färgguide på svenska.

18 Comments

 1. 9 August 2014 / 10:57

  Ja, gör det!

 2. 9 August 2014 / 12:00

  Spännande 🙂

  Sv. ja det är kanske dags att ta bort blöjan, min e ju oxå 3. Ibland e blöjan tom på morgonen men ibland inte så de e lite klurigt :/

  • 10 August 2014 / 14:11

   Vi har precis skolat in på dagis igen så vi väntar några veckor tror jag. 🙂

 3. 9 August 2014 / 21:14

  Ja gärna! Undrar ofta själv vad jag är, är blåögd och naturligt ljus askblond men färgar håret. När jag frågar frisörer svarar de alltid att jag är varm – men själv trivs jag allra bäst i kalla nyanser. Svårt med färg!

  • 10 August 2014 / 14:10

   Du låter ju kall om du är naturligt ljust askblond. Ladda gärna ner guiden och testa.

 4. 9 August 2014 / 21:19

  Jättegärna! Intressant!

 5. 12 August 2014 / 10:49

  Du har ju konstaterat att jag är kall i färgerna men ett test jag gjorde tidigare på nätet som bestod av att svara på frågor hävdade att jag var neutral. Det var främst färgen på venerna som avgjorde och eftersom jag har både gröna och blå vener skulle jag alltså kunna vara neutral. Själv vet jag inte vad jag ska tro men ibland kan jag känna att jag inte riktigt passar in helt i någon av skalorna. Oavsett är det väldigt spännande med färg tycker jag och jag tänker verkligen till nu när jag köper nytt. Kommer aldrig mer att köpa på mig massa bruna toppar i allafall 😀

  • 12 August 2014 / 21:32

   Själv försöker jag hålla mig undan för mycket svarta toppar. 😉 Har du mest gröna eller blå vener? Det kan vara så att du är kall men drar mot neutralt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.