Företagsnamn

20140114-121112.jpg

Jag har fortfarande inte fått godkänt företagsnamnet hos Bolagsverket. Det verkar helt kört att behålla Spinn med tillägg av andra ord så jag måste tänka om. Annars hade jag tänkt mig Spinn Group AB. Företaget ska skapa webb- och mobiltjänster och tänkta branscher är webbportaler och media. Jag utlyser härmed en hittelön på 500 kr till den som knäcker företagsnamnet (gillas av mig och godkänns av Bolagsverket).

Hittelönen utfärdas som ett presentkort på valfritt ställe där det kan köpas online.

Nu ska jag äta upp lunchen, sedan ska jag ge mig ut bland affärerna igen för att hitta shoppingtips!

Uppdaterat kl. 21:48
Vad många bra förslag jag fått! Här är alla de förslag som Bolagsverket hittills ratat och i den ordning jag föreslagit: Spinn Group AB, Spinn AB, Spinn Sweden AB, Spinn Group Sweden AB, Spinn Media Group AB, The Spinn AB och Spinn Online AB. Ingen av dessa blev godkända. Jag tyckte det var märkligt och ringde för att höra efter varför. De sa då att Spinn var ett så starkt varumärke att det typ inte går att använda. Låter lite märkligt i mina öron för så kraftfullt tycker jag inte att det är. Kraftfullt för mig är Volvo och IKEA. Jag registrerade Webkattidningen Spinn 1999 och så vitt jag vet fanns det inte många Spinn då. Sedan ändrade jag till Spinn omkring år 2007, och då var det inga problem (visserligen bara i ett län). Här är en lista över de Spinn-företag och Spin-företag som finns och listan är inte lång. Men det verkar vara ett handelsbolag som ställer till det för mig – Spin PR Group Handelbolag och något enskilt företag som också heter Spinn, precis som min enskilda firma. Men då tycker jag att Spinn Media Group AB t.ex. skulle kunna tillåtas. Två n i Spinn och ett extra ord som särskiljer ytterligare. Ja ja, jag vet att jag är subjektiv i den här frågan. Nåja, ikväll slog jag till på Imperium AB och imorgon förväntar jag mig ännu ett avslag.

10 Comments

 1. Karoline
  14 January 2014 / 14:36

  Spinn This AB?

 2. Josefine
  14 January 2014 / 15:12

  Vad sägs om något med ordet “komplement”, ex. Komplement Group AB?

 3. 14 January 2014 / 19:55

  Hej! Har några förslag att dela med mig av 🙂
  Power Spinn AB
  Spinn Power AB
  Powerplay Spinn AB
  Smart Spinn AB
  Spinn Design AB

 4. 14 January 2014 / 20:04

  Spinn it AB, kanske? Lite dubbeltydigt sådär…

  Spinn Web eller Spinn Net? Eller Spinn in, bara för att det rimmar 🙂

 5. Aggie
  14 January 2014 / 20:19

  Lite förslag:

  Webb Spinn Group AB
  Webb Group AB
  Social webb Group AB
  Mobile Together AB
  Mobile Together Group AB

  Kram!

 6. Emma
  14 January 2014 / 21:21

  -Spinn Motion AB
  – Mobile Motion AB
  – Spinn forward AB

 7. Malin
  14 January 2014 / 23:02

  WIt AB
  Soft AB
  Wish AB

 8. Therese
  14 January 2014 / 23:51

  Twist känns ju lite som en synonym till spinn. Twist it? webb och it ligger väl under samma kategori så det blir ju lite dubbelmening och det känns inte helt orelevant.

 9. Elin
  18 January 2014 / 12:38

  Spinn Me AB
  Spinn It Up AB
  The Spinn AB
  Spinn it to win it AB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.