Lyxig fuktbehandling att göra hemma

Jag jobbar hemifrån idag också. Det blir mest effektivt för då slipper jag pendlingstid och kan ha en krämig mask i ansiktet samtidigt som jag jobbar. Jag ska nämligen på ett seminarium ikväll och hinner alltså inte jobba ikväll. Det jag skulle komma till är att ni kanske vill ha ett supertips på hur man återfuktar och stramar upp huden inför t.ex. en fest? Nu när det är kallare blir huden torrare och det gäller att fukta den så att det inte blir torr, rynkig, tråkig och matt. Här är min procedur med produkter länkade till Skincity.

1. Hårbandå är ett måste för att slippa klet i håret. Jag använder en från Decleor som kostar 99 kr. Värd varenda öre.

2.  Peeling. Det spelar ingen roll vilken du väljer, funkar utmärkt med en billig från t.ex. Apoteket eller den här från Yves Rocher. Det viktiga är att den är ganska rivig så den inte är för mjäkig.

3. Lyxigt serum, Transderma C, som ger lyster och minimerar fina linjer. Svindyr då den kostar 1319 kr men bra. Har blivit en favorit på senare tid. Låt torka in 3 minuter innan masken läggs på.

4. En härligt, krämig och återfuktande mask från Decleor. Den heter Harmonie Calm Comforting Milky Gel Cream Mask och är lugnande och massivt återfuktande. Priset är 429 kr. Det funkar faktiskt med vilken fuktmask som helst från Decleor.

Låt serum och mask verka i minst 15 minuter men gärna en timme innan allt tvättas eller torkas av. Lägg på dagkräm efter att du torkat av alternativt nytt serum och dagkräm om du väljer att tvätta bort. Avsluta med make-up. Funkar också bra att sova med serum och mask.

1 Comment

  1. 12 November 2013 / 16:57

    Älskar den masken, hade den förra vintern ; )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.