Sofia Wistams garderober & stiltips


Foto: Sofia Wistams festgarderob på Valengallerian. De leopardmönstrade klänningen kommer från KappAhl och kostar 399 kr.


Foto: Hennes privata prylar, bl.a. en klänning hon burit på Grammisgalan.

Igår fick jag uppdraget att bevaka och facebooka evenmanget på Valengallerian i Trelleborg. Jag kom dit strax innan tolv och började med att spana in de fem garderober Sofia Wistam valt ut – en med helt privata prylar, en festgarderob, en med vardagskläder, en med sportkläder och en med accessoarer. Jag fick en liten stund med henne och passade på att fråga om kläder och stil.

Bland de plagg hon valt ut är den absoluta favoriten leopardklänningen från KappAhl (se bild längst upp), eftersom hon gillar att den går att klä ner och upp. Funkar bra på jobbet och sedan är det bara till att byta skor och ge sig ut i partyvimlet. Hennes bästa tips när man står och velar i garderoben är att satsa på sköna underkläder och bekväma skor som inte är för höga, och att med fördel på knallrosa eller röda festskor om outfiten i övrigt är helsvart. Ett annat tips, som borde vara självklart men inte är det, är att välja sin rätta storlek och inte försöka pressa ner sig i något för litet plagg.

Sofia beskriver sin stil som barnslig, färgstark och kroppsnära. Hennes egen garderob är en mix av H&M, färgrikt, leopard, scenkläder och klänningar designade som konstverk. Ett plagg hon verkligen älskar är overaller i alla dess former; från funktionell skidoverall till festliga jumpsuits.

Sofias garderober kommer att stå kvar på Valentorget till den 14 november.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.