Vin & aubergine

En klassisk höstfärg är vinrött och det är en kall färg. Perfekt till dig som är kall har mycket färg i dig själv. Här har jag samlat vinrött och aubergine.

Klänning 549 kr, InWear/Boozt
Kofta 349 kr, H&M
Nagellack 99 kr, China Glaze
Dunjacka 599 kr, KappAhl
Strumpbyxor 150 kr, Vogue/Boozt
Boots 1695 kr, Senso/Nelly

11 Comments

 1. Annika
  27 October 2013 / 11:26

  Hej, vill bara säga att det finns olika nyanser av vinrött, den som har en brun underton är en varm vinröd medan de som har en lila/blå underton är en kall vinröd. Så visst kan man som en “varm” person hitta plagg i vinrött som fungerar utmärkt. Dock är det helt klart lättare att hitta de kalla vinröda färgerna. Tack för en trevlig och läsvärd blogg!

  • 27 October 2013 / 12:31

   Helt sant, jag försökte bara förenkla. Det är lite lurigt att namnge en färg för vissa kan uppfatta vinrött på ett visst sätt och andra på ett annat sätt. 🙂

 2. B-M
  27 October 2013 / 11:28

  Har testat koftan och den var ingen höjdare på mig som klär bättre i varma färger. Älskar prickarna dock :)!

 3. 28 October 2013 / 07:16

  Just de olika röda nyanserna är svårt för en lekman tycker jag. Och alla namn: hallonröd, bordeaux, magenta, aubergine, vinröd o.s.v. Speciellt svårt är det när man handlar på nätet.

 4. Rebecka
  29 October 2013 / 11:14

  Tänk vad olika man kan se färger. Jag älskar alla former av vinrött och ser det som mustiga varma höstfärger som passar mig perfekt med få undantag. Tack för en bra blogg, jag tycker det är mycket intressant med dina inlägg om färger. Efter att ha läst hos dig har jag googlat lite för jag har alltid tyckt att det var så konstigt att jag passar i både guld och silver, men kanske lite bättre i guld ändå. Tydligen finns det en klassificering där man räknas som neutral när både kallt och varmt passar. Jennifer Aniston ska vara ett exempel på det dvs. en blandning av sommar och höst.

  • 31 October 2013 / 09:54

   Ja precis, personer som ligger precis mitt emellan varmt och kallt. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.