Det där är väl inget!

nyttr
Foto: En bild jag la ut i februari förra året. Jag hade fått eksem efter en kraftig förkylning om jag inte minns fel. Kanske ska tagga med #osminkadocheksem. 🙂

Jag vet inte om ni har följt debatten om att TV-kvinnor lagt ut både sminkade och sminkade bilder? Big ass fashion-Louise har skrivet om det och det finns artiklar hos Aftonbladet. Det går också att söka på #osminkad på Instagram.

1. Jag håller med Louise om att en del inte ser osminkade ut och har man lösögonfransar så är man inte osminkad. Basta!

2. Jag tror alla (?) förstår att folk på TV är fixade av proffs som kan det här med smink.

3. Jag blir bara mer sugen på att lägga make-up omsorgsfullt efter den här kampanjen.

4 Comments

 1. 13 October 2013 / 19:50

  Jag måste vara knäppast i världen men jag tycker faktiskt inte att det alltid är snyggare med smink. Det är fint att förstärka ögonen men många har ju faktiskt både fin hy och fräsch hudton. Fräknar kan ju se jättefräscht ut och då känns det tråkigt att sminka över. Sedan är jag inte alldeles bekväm med osminkat för egen del. Då irriterar jag mig på mina mörka ringar under ögonen och röda runt näsborrarna. Sommartid tycker jag faktiskt att de flesta inte ens behöver smink. Men vinterglåmighet gör ju ingen glad 🙂

  • 17 October 2013 / 22:45

   Men har man så fin hud som du så är det en sak. 🙂 Men jag tycker att de flesta blir finare i lite smink, lite grooming mer än krigsmålning. 🙂

 2. Kattis
  14 October 2013 / 07:52

  Jag tycker inlägget du refererar till diskuterar frågan väldigt ytligt. Jag tror inte en sån kampanj handlar om att det är fel med smink kanske snarare att kvinnors utseende är ofta i centrum och vi lär oss tidigt att detta är viktigt för oss. Att man som individ kan tycka om smink är inte frågan, det handlar om strukturella mönster. Redan som små barn berömmer man flickor och pojkar olika. Flickor vill också höra att de är duktiga som pojkar vill höra att de är fina!

  Och visst förväntas det av en kvinna att lägga tid på sitt utseende, men om en man gör det kan många se det som fåfänga eller löje.

  • 17 October 2013 / 22:43

   Fast jag kan ärligt säga att jag berömmer mina små lika vad gäller prestation och utseende. Jag tycker inte det är farligt att säga att de blev fina när vi bytt kläder till något snyggare än pyjamas. Jag tycker ändå att kampanjen bara är ett jippo som inte ger något på ett djupare plan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.