Please jeans och byxor – en recension

please3
Foto: Chokladbruna byxor i stl XXS innan användning.

pl1
Foto: Testar blå (fake denim) byxor i stl XS. Jag valde sedan XXS. Samma modell och tyg som de bruna.

ple2
Foto: Den lösare jeansmodellen (ej slim alltså) i stl XS. Sitter lite löst.

jeans
Foto: Samma jeansmodell som de på bilden ovan fast i storlek XXS. Sitter rejält tajt och så kom jag på att jag inte riktigt gillar stuket på slitningen.

Please jeans och byxor har jag sett på var och varannan modebloggare under en tid och jag måste medge att jag själv var en smula kritisk till dessa jeans. Jag fattade inte riktigt grejen. Men det gör jag nu. Grejen är att de är enormt sköna, som mjukisbyxor, och man känner sig cool och häftig i dem. Jag gillar också idén att man kan välja att ha dem lite lösare eller tajtare.

Jag har testat både jeansen och byxorna och är mest förtjust i byxorna eftersom de är allra skönast. Helt toksköna faktiskt.

Modellen
Den byxmodellen jag har testat heter DIM 330 3BCL och de är väldigt lösa framtill och breda i midjan och sitter slimmat på låren. Det finns också utrymme för mycket ända och jag fyller inte riktigt ut dem där, men tycker det funkar ändå eftersom de stora fickorna sitter lågt. Det gör att det inte blir sladdrigt under ändan trots användning. Som jag skrev innan kan man välja att ha dem både lösare och tajtare. Jeansmodellen jag har testat heter Lav 110 3BCL Usual denim.

Tänk på att byxbenen inte är så långa. På mig som är ca 30″ fungerar de fint att ha icke upprullade och då blir de långbyxor, men jag kan också välja att rulla upp dem som man ser på många bilder. Vill du ha hellånga byxor som du inte viker upp och har längre ben är inte det här byxorna något för dig, såvida du inte är ute efter ankelkorta byxor (vilket är väldigt fint på dig med långa ben).

Det har också kommit en ny jeansmodell som sitter mer slimmat eftersom många kunder verkar vilja att de ska sitta tajt.

Storleken
De modeller jag har testat är väldigt stora i storleken. Vill man ha dem lösare så kan man ta en storlek mindre än normalt. Vill man ha dem tajtare så tar man två storlekar mindre. Det innebär inte att de sitter ålatajt för man går ut dem ungefär en storlek. Detta gäller byxorna. Ev. kan man behöva ta en storlek större när det gäller jeansen jämfört med byxorna. Jag t.ex. brukar ha S på byxor hos H&M, Gina Tricot o.s.v. och fick här ta XXS på byxorna.

Pris
Byxorna kostar ca 1299 kr och jeansen ca 1500-1600 kr. Se inköpsställen och rabatter längre ner.

Kopior
Det finns (eller har funnits – slutsålda) jeans hos KappAhl (399 kr) och Gina Tricot (499 kr) som påminner om Please. Dessa kostar givetvis mindre och kan vara värda att spana in. Flera läsare verkar ha köpt dessa och är nöjda.

Inköpsställen och rabattkoder
Selected Style ger 50% rabatt med koden kathe.
Milk & Honey ger 10% rabatt med koden kathe.
Elsaleoni ger 10% rabatt med koden pleasejeans.
Stil 1 har redan 20% rabatt.
Miinto
Country Dreams
Blue & Co
Alvas Hus
Tullhuset
Rosencranz
Biskopsgården

19 Comments

 1. 8 October 2013 / 20:07

  Satt väldigt bra på dig måste jag säga! Gillar de bruna byxorna bäst. Jag har själv kappahls variant både som jeans och byxa och tycker själv bäst om byxan.

 2. 8 October 2013 / 20:38

  Älskar mina Pleasejeans. Ett tips är om man är på semester i Italien kan man shoppa Pleasejeansen för ca halva priset. När jag var där i somras hade jag turen att det var rea o kunde köpa 3 par jeans o en tröja för samma pris som ett par kostar här hemma. Har man en gång provat ett par kan man knappt ha några andra jeans. Kramisar Tina

 3. Anki
  8 October 2013 / 21:22

  Försöker köpa ett par pleasejeans, men lyckas inte med betalningen som inte vill funka?
  Fler med samma problem?

 4. anna
  9 October 2013 / 09:12

  jättefina jeans! Lite nyfiken på hur det går med klockletandet…

 5. Ulrika
  9 October 2013 / 12:00

  Eller.. Så åker man till Italien och köper jeansen för halva priser och väljer mellan fler modeller och färger!!
  Jag tycker dock att byxorna inte håller så många tvättar..
  Men annars gillar jag dem starkt!!

 6. Linda
  9 October 2013 / 18:21

  Älskar också Please! Så himla sköna! Men jag har s i HM byxor men valde faktiskt s i Jeansen också, den modellen som är lite pösig, hon som hade affären sa att ifall man går ner en storlek så går de ut sig mer än de större o s satt perfekt pösigt på mig men det är väl en smaksak hur man vill att dom ska sitta:) snygga iaf! /Linda

  • 11 October 2013 / 10:29

   OK, bra att du tog upp det här med storlekarna.

 7. Anki II
  10 October 2013 / 04:48

  TACK Kathe för uttömmande och grundlig recension av Please! Och ett ännu större tack för listningen av butiker som säljer Please + rabattkoderna! =)
  Nu blev jag ännu mer övertygad om att jag också vill ha ett par Please i garderoben, trots att Ginas version också är jättefina och väl använda…. men äkta märkesvaran lockar ändå!

 8. Jessica
  11 February 2014 / 12:42

  Försökte handla med din rabattkod hos Selected Style men jag gissar att det gått för lång tid? För den gällde inte längre? Är sjukt sugen på att prova men jag kan bara inte betala så mycket för ett par jeans… Kanske finns det nyare rabattkoder? 🙂

 9. 15 July 2014 / 22:21

  Dem tajta blåa byxorna va snyggast skit snygga men vilken storlek den kom inte upp på bild? men gillade dem måste säga du ha perfekt smak val av kläder och skor omg omg omg vi är så lika måste jag verkligen säga kontakta mig om du får in några byxor vita/svarta as tajta i storlek xxs köper dem av dig isf snälla försök hitta de snääääälla <3 <3 <3 litar på dig eftersom duha best smak,

 10. 15 July 2014 / 22:22

  Dem tajta blåa byxorna va snyggast skit snygga men vilken storlek den kom inte upp på bild? men gillade dem måste säga du ha perfekt smak val av kläder och skor omg omg omg vi är så lika måste jag verkligen säga kontakta mig om du får in några byxor vita/svarta as tajta i storlek xxs köper dem av dig isf snälla försök hitta de snääääälla <3 <3 <3 litar på dig eftersom du ha best smak,

 11. leonore
  25 June 2015 / 16:21

  hej vilken modell är dina bruna please ?:) maila gärna mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.