Distansstudier

Jag har testat på distansstudier under våren och kommer att fortsätta med det i höst också. Själva idén med distansstudier är mycket bra och det går att utöka antalet kurser och utbildningar ännu mer. Jag märker att det fortfarande finns ett visst motstånd hos vissa utbildningsanordnare och universitet, särskilt hos de som inte hänger med så bra när det gäller Internet och tekniska hjälpmedel. Genom att studera på distans kan jag sätta mig och plugga när jag har möjlighet och jag slipper pendling som tar tid. Verkligen super! Kvaliteten är minst lika hög som vanliga studier men ställer större krav på den som pluggar.

Plattformarna vid distansstudier varierar beroende på utbildningscentra och kvaliteten på dessa varierar också jättemycket. Det är ett himla sjå att registrera sig på olika kurser för att sedan logga in på andra ställen där själva kursen hålls och på ett tredje ställe för att kolla mail.

Tänk vad bra om det fanns ett jättebra system som alla kunde använda. Jag skulle vilja utforma ett sådant. Så bra att alla skulle vilja använda bara det.

Vad tycker ni som har läst på distans?

6 Comments

 1. 30 August 2013 / 21:22

  Plugga på distans är super just för att man kan plugga när man vill. Tycker också man brukar få väldigt bra hjälp från lärare och medstudenter genom mail/forum. Nästan bättre än annars eftersom man får skriftliga svar på sina frågor och har dom kvar 🙂

  IT systemen är en annan femma, det finns ett par som är ok.. BlackBoard och LearnIT som en del skolor använder. Tyvärr verkar många skolor välja att utveckla egna system som är sämre..

  • 1 September 2013 / 19:54

   De har jag inte testat men kanske att det blir en av dem från nästa vecka. 🙂

 2. Emelie
  31 August 2013 / 18:31

  Jag läser på distans nu genom folkhögskola. Använder FirstClass som finns både som app och program till datorn. Där har du allt samtidigt. Jag tycker det funkar jättebra!

  • 1 September 2013 / 19:56

   Ja, jag har använt det som mailprogram i en kurs men tyvärr inte fått tillfälle att testa det med kursmoduler.

 3. Pernilla
  11 September 2013 / 12:40

  Det är jättebra att kunna plugga på distans, vilket jag gör för fjärde terminen nu. Men jag håller med om att en del hemsidor där man ska registrera sig på är snudd på värdelöst utformade. Det som brukar ta tid är att lära sig hur dessa är uppbyggda och var man hittar allt. Det hjälper inte att varje universitet har sin egen utformning (har pluggat på 5 olika universitet).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.