Fördomar

Tack för era svar angående mina fördomar om “tjejighet”. Flera av er skriver att det är synd att tjejer ofta påstås skvallra men det kan jag inte se att jag skrivit i mitt inlägg. Jag instämmer helt i att könet inte spelar någon roll, men då undrar jag varför könen ofta klumpas ihop i separata grupper (som t.ex. fåniga tjejgym), jag kan inte påstå att jag känner mer samhörighet med någon bara för att den personen har ett visst kön. Varför finns det tjejgym? Varför går tjejer dit, vad får de ut av det? Och varför finns det inte killgym?

Men nu är det er tur att bikta er – vad har ni för fördomar? 🙂

2 Comments

  1. Kattis
    28 August 2013 / 14:27

    Säkert alldeles för många, det handlar oftast om okunskap och då tar fördomarna vid. Det kan tex vara ett annat land eller kultur då man förväntar sig att de ska vara på ett visst sätt. När jag reste till ett land i Asien för första gången där viss del av befolkningen är muslimer hade jag tex inte väntat mig se de kvinnorna åka moped, arbeta som polis mm. Men så var det och det var en positiv överaskning. Sjalen hindrade dem inte även om jag som princip är emot den typen av företeelser.
    Jag tror vi alla får se våra fördomar i vitögat så att säga 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.