Bra grej av H&M

Fick det här pressmeddelandet i morse. Visst låter det toppen? 🙂 /Käthe

H&M:s klädinsamling lanseras i alla butiker i Sverige

H&M var det första modeföretaget i världen som i februari 2013 lanserade ett globalt klädinsamlingsinitiativ. Syftet är att spara på naturresurser och bidra till minskad miljöpåverkan genom att undvika textilavfall. Från idag den 22 augusti kan kunder lämna in sina begagnade plagg i alla H&M-butiker i hela Sverige. Alla typer av kläder, oavsett märke och skick, tas emot. De insamlade kläderna återvinns bland annat som nya textilfibrer. För varje inlämnad påse med kläder får kunden en rabattkupong.

– H&M vill göra någonting bra för miljön och minska textilavfallet. Därför erbjuder vi våra kunder en bekväm lösning att kunna lämna in sina använda eller defekta kläder på H&M. I framtiden vill vi att det ska vara lika självklart som att panta burkar, säger Pär Johanson, landschef för H&M i Sverige.

Hållbarhet är en viktig del av H&M:s erbjudande och H&M strävar efter att undvika samt minska avfall och vill sluta kretsloppet för textilier. Syftet med klädinsamlingen är att hitta tekniska lösningar för att återanvända och återvinna alla textilfibrer till nya fibrer på lång sikt. Klädinsamlingens överskott kommer att skänkas till Conscious Foundation för att investera i innovationsprojekt som syftar till att sluta kretsloppet för textilfibrer inom H&M:s värdekedja.

4 Comments

  1. Kattis
    22 August 2013 / 11:41

    Har redan utnyttjat möjligheten utomlands i en HM butik, hur bra som helst tycker jag!

  2. 22 August 2013 / 21:09

    Tycker det är hur bra som helst och jag hoppas att fler modeföretag hakar på! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.