Skolförberedelser – bra och dåliga skolor

Den här veckan började jag mitt plugg (förutom universitetskurserna som börjar den 2 september) och imorgon börjar skolan för min äldste. Dags för tydligare rutiner, uppflyttning till ny klass (de är tre årskurser i varje) och en av hans bästa kompisar ska börja i samma klass. Det blir en hel del pendling men jag vägrar sätta mina barn i Svedalas skitskolor (finns däremot några få jättebra förskolor) i kombination med mesiga kommunvalda som inte reagerar när förskola/skola inte fungerar. Mina minsta börjar på en jättebra förskola i början av september och några veckor därefter kan jag köra på för fullt med jobb och studier. Egentligen gör jag det redan, så det kommer att bli rena rama semestern när alla barnen går i skola och förskola. 😉

Har ni bra skolor på er ort? Vilka orter har bra skolor? Jag gillade Vellinge kommun eftersom det var bra när jag var liten men det kan ju ha ändrat sig. Jag är faktiskt öppen för att flytta så småningom där det finns bra skolor när min största ska byta skola i sexan eller när det kan tänkas bli. Jag vill ha en trygg skola med tydliga regler och bra rektor samt lärare.

10 Comments

 1. 18 August 2013 / 18:49

  Min son går på den skola du syftar på & ja den är skit (kyrk). Konflikträdd rektor & ont om speciallärare, skolsyster m noll koll…
  Min dotter går på Naverlönn & den skolan är snäppet bättre. Bra pedagoger, gott om speciallärare, ren & fräsch, rektorn är superbra. Minuset är som vanligt den kassa skolmaten.

 2. 18 August 2013 / 19:01

  Vi bor i Täby och här är skolorna överlag bra. Oliver går i engelska skolan, där kommer även stella börja när hon börjar fyran =)

 3. Emma
  18 August 2013 / 20:03

  Jag länkar inte till min blogg nu för jag vill inte att folk ska veta så mycket om mina barn. Min äldsta har precis bytt skola och börjat i femman på Engelska skolan. Istället för 200 meter blir det ca 1 mil, men det är det värt.
  Hon åker med pappa på morgonen när han ska till jobbet och sen tar hon bussen hem. De två yngsta barnen kommer också gå i Engelska skolan (om vi tycker den är bra) när de ska börja fyran.

  Det är egentligen helt sinnessjukt att vanliga skötsamma barn ska behöva byta skola för att få studiero och en bra utbildning. Lärarna på skolan i vårt område är jättegulliga och fina, men det hjälper inte när eleverna tillåts att leva rövare och inte har några ambitioner. Ska inte gå in på fler detaljer än så…

 4. Elisabeth S
  19 August 2013 / 08:43

  Flytta till Lund vet ja. Skolor med höga ambitioner och otroligt meriterade lärare.

 5. 19 August 2013 / 09:10

  Förskolorna verkar överlag bra här men maten är ju under all kritik egentligen. Lättmjölk och margarin är standard tyvärr. Dottern går på allergidagis där maten lagas i eget kök vilket höjer kvaliteten en del men reglerna är ju detsamma i hela kommunen så något bregott kommer inte på fråga.

  Skolorna har jag svårare att uttala mig om då sonen bara gått förskoleklass än så länge men jag är också beredd att skjutsa en bit för att få en bra skola. Känns extremt viktigt speciellt när man har ett vetgirigt och intresserat barn. Vill inte att hans möjligheter ska förstöras av en dålig studiemiljö.

  Men sedan är det ju inte alla som har möjlighet att välja heller. Både geografiska och ekonomiska faktorer spelar ju in så man kunde ju önska att nivån i skolorna var högre generellt istället. Önskar att alla barn fick samma möjligheter oavsett föräldrar

  • 20 August 2013 / 20:14

   Önskar också att alla skolor var lika bra!!!

 6. Jessica
  20 August 2013 / 20:26

  Jag bor precis som Nina också i Täby men mina barn är fortfarande små och går på dagis (som jag är sådär nöjd med..). De står dock redan i kö till Engelska skolan:)

 7. Jessica i Malmö
  21 August 2013 / 10:00

  Jag verkar unik som inte har mycket att klaga på vad gäller mina barns skolor. De går kommunalt och har alltid gjort. vi är nog lite tradionella där och har inte “köpt” friskolesystemet där man ska tjäna pengar på barns skolgång och ändå blir det inte alltid bättre…
  Skolmaten är såklart ingen hit men det har den ju aldrig varit så det får man nog bara leva med och äta gott hemma 🙂
  Har kanske i många ögons lite väl avslappnad attityd till detta men jag tycker inte vi haft tillfälle att klaga mycket hittills, trots att barnen nu är ganska stora båda.
  Enda gången jag blvit riktigt förbannad var nära dottern föddes och sonen gick i F-klass och inte hade rätt till fritids för jag var mammaledig. Det fick mig galen att han var den enda som var tvungen att gå hem och aldrig fick vara med på fredagsmyset med film och popcorn. Diskriminering!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.