Första kappan

Läsaren Jessica ska köpa en ny kappa i höst och den ska vara både klassisk och fin. Priset måste inte vara det lägsta.

Jag börjar med att tipsa om den här klassiska kappan från Filippa K som kostar 3395 kr hos Nelly. Även om jag inte provat den så vet jag på grund av märket att passformen är bra och kvaliteten god. En kappa att bära i många år.

Jag tycker att en beige eller kamelfärgad kappa är minst lika klassiskt som en svart, som kanske är det första man tänker på, och den ljusa färgen lyser dessutom upp mer när kläderna ofta är svarta och årstiden mörk.

Givetvis kommer fler tips och just svarta kappor.

Jessica, vad tycker du annars om längden och formen på  kappan?

12 Comments

 1. 11 August 2013 / 08:57

  Vad roligt att du tog dig tid att kika på detta 🙂 Kappan ser helt perfekt ut, både i modellen och färgen. Jag är ju mörkhårig så jag väljer gärna t ex grå eller beige kappa för att lätta upp intrycket. Dock så bojkottar jag Filippa K eftersom de använder merinoull som inte framställs på ett etiskt sätt. Det är verkligen synd för de har mycket väldigt snygga grejer!

  • 11 August 2013 / 22:23

   Det visste jag inte, fy! Trodde inte svenska modeföretag tillät detta.

 2. 11 August 2013 / 10:44

  Den var verkligen fin! Blir lite sugen nu 🙂 Tack fick ordning på bilderna idag. Önskar dig en fin dag! kram

 3. 11 August 2013 / 17:04

  Jättefin kappa och snyggt med beige. Definitivt en kappa jag skulle kunna tänka mig att bära i höst:) kram Linnéa

  • 11 August 2013 / 22:25

   Jag blev också sugen men det ligger utanför min höstbudget. 🙂 Kram

 4. Carro
  11 August 2013 / 20:33

  Mycket snygg!

 5. Anna
  16 August 2013 / 11:45

  Du har inte fler liknande kappor att tipsa om i lägre prisklass? Om man inte är lika smal som du, tror du att man ska satsa på denna lite längre varianten eller kortare som tex den från mq?

 6. Anna
  18 August 2013 / 09:07

  Förlåt, men jag har bytt mailadress och glömt ändra den här. Den gamla kommer upp automatiskt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.