Den perfekta basgarderoben

Jag har jobbat intensivt med att bygga upp den för mig perfekta basgarderoben som ska funka till både jobb (inför hösten) och fest. Jag lyckades hålla budgeten genom att blanda plagg från H&M med märkesrea och en del till fullpris. Priser från 99 kr. Mycket svart som bas och så tänker jag sätta till passande färg framför allt närmast ansiktet, särskilt till vardags när man inte har festmakeup. Jag har tänkt långsiktigt så att inte plaggen känns för trendiga men inte heller mossiga. En viktig sak för mig att allt är bekvämt att bära.

Ska visa egna bilder sen och berätta hur jag tänkt men här kommer min lista så länge där jag har länkat till plaggen när jag kunnat. Bra kom-ihåg för egen del också. 🙂 Och kan kanske fungera som inspiration för någon av er läsare?


Foto: En suddig bild från i måndags när jag testade den vida kjolen från H&M Trend. 100 kr på rean och bara en kvar i min storlek. Ödet! 😉

Svart slinkig kavaj, H&M
Svart V-ringad kofta Shakila, Dagmar
Svart blus Francine, Dagmar
Svart långärmad topp, Esprit
Svarta t-shirts (2 st), Acne
Svarta byxor som kan öppnas med dragkedja i bensluten fram Roxette, Dagmar
Svart vid kjol, H&M Trend
Svart kort kjol med detaljer, H&M Trend
Svarta shorts, H&M
Svart ärmlös klänning med struktur, H&M Divided
Svart kort klänning som markeras i midjan, Esprit
Svart quiltad jacka, Barbour

Sedan har jag förstås blusar, toppar och byxor i off-white också och givetvis färg på både överdelar och underdelar. Tanken är att alltid hitta något att ha på sig till varje tillfälle och att göra det på en minut. I höst är det upp till bevis. 🙂

7 Comments

 1. 28 June 2013 / 08:01

  Jag vill också satsa lite mer på basplagg känner jag. Framför allt för att studentplånboken är tunn men även för att jag har gjort så många dåliga köp och börjar tröttna på det. De plaggen du lagt upp och länkat till, är det plagg som fått hem och varit nöjd med? Blev lite intresserad av kavajen från HM. Är du nöjd med den?

  • 30 June 2013 / 22:08

   Jag tror det är exakt den, men ska kolla upp för säkerhets skull.

 2. Jessica i malmö
  28 June 2013 / 12:36

  Jättefin kjol!

 3. Nina
  29 June 2013 / 11:49

  Älskar dessa inlägg! Håller också på och bygger upp en basgarderob där allt förhoppningsvis passar med allt, men tycker att det är så otroligt svårt! Är mycket tacksam för inlägg som dessa! Ska definitivt spara och kolla in länkarna ordentligt när tvååringen sover middag och planerna min basgarderob! Så skoj :).

  • 30 June 2013 / 22:07

   Vad roligt! Kommer att bli mycket mer sådant till hösten. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.