Isabel Marant + H&M = Sant

Helt otroligt skoj, jag kan inte tänka mig något roligare samarbete, och här kommer pressmeddelandet i sin helhet:

Isabel Marant skapar kollektion med fransk touch för H&M

H&M har glädjen att presentera höstens designsamarbete med den parisiska designern Isabel Marant. Med sin feminina och avslappnade stil har Isabel både definierat den chica Pariskvinnan och revolutionerat modevärlden. Hennes design är en blandning av rockig elegans med en bohemisk fransk touch. För H&M kommer Isabel Marant att skapa en kollektion full av personliga favoriter som hon själv älskar att bära. Den 14 november 2013 finns kollektionen i cirka 250 butiker världen över och online, med kläder och accessoarer för både dam och ungdom. För första gången kommer Isabel Marant dessutom att skapa en kollektion för män.
”Jag är smickrad över det här samarbetet. H&M arbetar bara med de allra bästa, så det är verkligen en ära att bli tillfrågad. När jag designar försöker jag skapa plagg som kvinnor verkligen vill bära i sin vardag. Stilen känns väldigt parisiskt: att klä upp sig, utan alltför mycket ansträngning och ändå se elegant och sexig ut. Kollektionen genomsyras av den här sortens enkelhet och nonchalans. Alla plagg kan matchas med varandra – det är bara att följa magkänslan. För mig är mode framför allt en fråga om personlighet”, säger Isabel Marant.

”Vi är otroligt glada över att ha Isabel Marant som gästdesigner på H&M. Hennes urbant avslappnade design och hennes sätt att blanda olika stilelement gör att hon känns väldigt modern. Hon har en osviklig känsla för detaljer och en sällsynt förmåga att skapa plagg som folk verkligen vill bära. Vi är övertygade om att H&M:s kunder kommer att gilla den här kollektionen”, säger Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare på H&M.

Isabel Marant är född och uppvuxen i Paris och började göra egna kläder redan under gymnasietiden. Hon tog examen från den berömda modedesignskolan Studio Berçot och arbetade sig sedan upp i modevärlden – först med ett smyckesmärke, sedan med stickade plagg och slutligen, år 1994, med en hel damkollektion i eget namn. I dag driver hon ett internationellt framgångsrikt modehus med butiker över hela världen. Hennes parisiskt chica bohemstil med influenser från det skräddade herrmodet blir bara populärare säsong efter säsong.

2 Comments

  1. 12 June 2013 / 17:52

    Åh can’t wait!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.