Superenkelt med rårörd vaniljsås

20130509-225954.jpg

Jag började dagen med att ta försöka ta sovmorgon. Kunde inte sova, typiskt nog, men vilade i alla fall. Och som vanligt är det något jag bittert får ångra, det innebär nämligen att resten av dagen går i dubbelfart för att hinna med. Att jag aldrig lär mig. Haha! Så vid lunch steg jag upp och friskförklarade mig själv, piffade till mig, bytte sluskkläder till “normala”, gjorde rabarberpaj och en rårörd vaniljsås. Det är alltså vaniljsåsen jag ville komma till, men också att jag tror jag börjar tillfriskna, äntligen! Eller så är det inbillad friskhet. Morgondagen får utvisa det.

Tillbaka till vaniljsåsen. Jag googlade och grundreceptet verkar vara detsamma; 2 äggulor, 2 msk socker, 1 msk vaniljsocker och 2 dl grädde. Grädden vispas för sig och blandas i det övriga på slutet. Man slipper allt kokande, en av anledningarna till att jag bara gjort kokt vaniljssås en gång i mitt liv. Kallrörd vaniljsås gick riktigt smidigt att göra, så det tänker jag göra fler gånger. Jag bytte ut vaniljsockret mot lite mer än en halv vaniljstång som fick koka upp och svalna i lite grädde. Jag tycker det känns lyxigare, och när man ändå ska göra sig till! 😉

Vilken vaniljsås brukar ni ha till pajen – köpt eller egen?

4 Comments

  1. 10 May 2013 / 06:55

    Vad gott! Jag brukar köpa vaniljsås. Försökte en gång att göra egen men då skar den sig. Det där receptet verkar bra. 🙂

  2. 12 May 2013 / 14:02

    Vaniljsås brukar jag faktisk köpa färdig om det ska ätas till “vardag” vid festligare tillfällen
    görs egen 🙂 Ska testa din version närsta gång det vankas paj !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.