Glassbomb med smak av äpple, vanilj och kanel samt knäckiga havreflarn

Jag chansade på att göra en ny efterätt igår, och den blev som tur är lyckad. Sorbén köpte vi färdigt, det är Kiviks nya äpplecidersorbet (fick ett test tidigare och gillade den så det blev ett köp nu) och glass/parfait gjorde jag själv. Smaksatte med vaniljstång och malen kanel. Och så gjorde jag härligt knäckiga flarn som serverades till. Äpplegranatkärnorna var mest för att tillföra lite färg. Blev verkligen gott och alla klassiska smakerna passade fint ihop. Det här måste ni testa!

Parfait med vanilj och kanel
3 äggulor
1/2 dl florsocker
1 vaniljstång som värms delad i lite grädde
2 tsk malen kanel
3 dl grädde

Vispa äggulor och socker pösigt och tillsätt sedan smakerna. Vispa grädden och blanda i. Frys och rör om ca 1 ggr per timme till massan blivit fast. Lägg den då i en plastfolieklädd bunke och tryck i en mindre skål. När glassen stelnat tar du bort den lilla skålen och fyller med sorbet. Plasta in och förvara i frysen.

Sorbet med äpplecider
Färdigköpt från Sia/Kiviks.

Knäckiga havreflarn enligt det här receptet
Gjorde halva mängden vilket var lagom till fyra vuxna.

Den här lilla glassbomben med 1/2 l sorbet var perfekt till fyra personer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.