Därför tränar jag

Klockan är kvart över tolv och jag måste verkligen lägga mig men tänkte bara berätta varför jag tränar. Jag styrketränade för två dagar sedan och fick grym träningsvärk igår, och idag var det bara att köra igen. Planerade in dagen mycket noga för att hinna, och det gick, jag hann. 🙂 Kändes redan bättre den här gången. Men nu till varför jag älskar att styrketräna:

1. Du tävlar mot dig själv. Det är bara du och vikterna som gäller.

2. Skön avkoppling att få fokusera på en enda sak; att låta musklerna (de som komma skall…) få jobba.

3. Huden blir märkbart fräschare efteråt och det sitter i hela dagen. Blodcirkulation!

4. Kicken av endorfiner efteråt.

5. Man blir fit. Så småningom. Lagom till fyrtio tänkte jag. 😉

6. Man får den där extra energikicken efteråt som man behöver. Sitter i mycket längre än efter godisätande.

7. Man får äta en massa proteiner och det passar mig som gärna äter en rejäl middag och mycket kött.

8. Man får muskler som är mycket användbara i vardagen.

9. Slipper nackont och andra spänningar.

10. Blir på ett strålande humör!!

Så från att ha varit en soffis när det gäller träning har jag äntligen hittat en träningsform som passar mig – styrketräning. Det är som en religion och jag förstår inte att inte alla är lika frälsta i styrketräning. Fast det är kul att allt fler tjejer vågar överge aerobic, zumba och andra gruppaktiviteter för styrketräning.

God natt!

4 Comments

 1. 24 October 2012 / 06:03

  Jag har oxå hittat styrketräningen (fast i grupp), det ger resultat, är roligt och jag är mycket piggare. Igår testade jag lite på en för mig ny grej TRX, styrka och balans med egna kroppen hängandes i “stigbyglar” i något som till utseendet med kan liknas vid ett stort babygym 🙂 det var grymt kul och jobbigt, ska köra mer ikväll

 2. B-M
  24 October 2012 / 10:25

  Alla bör hitta sitt :). Själv springer jag mest, och förstår inte varför inte alla är lika frälsta i löpning :D. Och endast i nödfall på löpmatta, att få vara utomhus är ju en del av tjusningen.

 3. C
  24 October 2012 / 15:17

  Håller med, fast löpning är mitt beroende :-).
  Och BodyBalance. Och yoga! För lugn & sinnesro.
  Styrketräning tycker jag är så himla tråkigt… Kanske funkar bättre med en träningskompis eller nåt. Har du tips om det?

 4. 25 October 2012 / 12:40

  Ja tänk vad olika det kan vara och hur det kan variera under perioder. Jag har styrketränat tidigare med tröttnade lite på det och har istället börjat om med gruppträning fast i en annan tappning. Kettlebells, tabataintervaller, crossfit m.m. Högintensiv funktionell träning i grupp passar mig perfekt just nu och har verkligen triggat igång mitt träningssug igen.

  Hög musik och instruktörer som springer runt och peppar en och kollar så att man inte tappar tekniken är precis vad en latmask som jag behöver. Den typen av träning är ju dessutom väldigt pulshöjande så jag har fått både muskler och kondition. Just nu känns det aldrig som att jag kommer att gå tillbaka till vanlig styrketränig faktiskt. Det hade jag aldrig trott för några år sedan 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.