Bra att skolfoton kan retuscheras

Jag förstår inte vad det är med föräldrar som är emot retuschering av skolfoton (och förskolefoton). Det är väl kanon att snorkråkor och annat kan tas bort om personalen har missat det innan fotografering? Det är som när folk säger att de är emot all genteknik när de i själva verket inte är det (om de hade läst på).

Och med det önskar jag er trevlig fredag! 🙂

6 Comments

 1. Johanna
  6 October 2012 / 11:52

  Fast när en familj fått hem (flera år i rad) bilder på sin dotter där födelsemärket i ansiktet var borttaget går man väl ändå över en rätt grov gräns? Flickan ser ju ut så, med födelsemärke!
  Att pilla bort en snorkråka är väl en sak, men det tycker jag personalen faktiskt kan hålla ett öga på.
  Nä… inte ok… Vad lär man barnen?

  • 6 October 2012 / 16:21

   Mycket grovt fel, men det var inte detta jag var för. Jag tror inte barnen klagar sen: Varför tog de bort min snorkråka? 🙂

 2. Nina
  6 October 2012 / 16:03

  Jag håller med dig Johanna. Hur ska barnet tolka det? Att det inte duger som det är, att födelsemärket är “fult” och opassande? Ser hellre en snorkråka på bild isf, än att det ska retuscheras bort födelsemärken och annat som inte är “fint”.

  • 6 October 2012 / 16:21

   Som sagt, detta är ju helt fel. Det var inte detta jag skrev.

 3. 8 October 2012 / 08:58

  Så länge det handlar om en snorkråka eller ketchupfläck ser jag inget som helst problem med det. Jag lär ju inte ens märka det eftersom det inte tillhör mitt barns utseende på det sättet. Jag tvättar ju dem runt munnen och (försöker iaf) ta bort fläckar från kläderna så det tyder väl på att jag tycker att det ser trevligare ut så 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.