Den där julen


Foto: Nötkaka från julen 2011.

Det är så mysigt med jul och för att inte stressa ihjäl mig har jag börjat lägga undan julklappar till barnen och skriva en jullista över vad jag vill hinna med och när detta ska göras. För att verkligen plocka ut russinen och välja det bästa och strunta i resten. Jag vill bl.a. göra risgrynsgröt, baka pepparkakor med barnen (får börja träna med trolldeg :)), spela julklappsspelet på julafton, göra egna köttbullar, gratinera färdig skinka, julluncha med bästa kompisen, kanske ha en glöggkväll med kompisar o.s.v..

Kanske ett bra tips till er jultokiga och ett galet förslag till er som inte förstår grejen med julen? 😉 Jag tror i alla fall på att lista upp allt man vill och sedan välja ut det som känns mest viktigt så att man gör aktiva val.

11 Comments

 1. Eva Magnusson
  8 September 2012 / 21:46

  Jättebra tips. Julen är jättemysig och man vill verkligen hinna med allt det viktiga utan att stressa.
  Jag har redan inköpt den bästa saffran inför lussebaket.//Eva

 2. 8 September 2012 / 22:35

  Jag håller med helt, vill också ha en mysig jul med fokus på samvaro och trevligheter, inte en massa stress. Vi vuxna ska skippa klappar i år och åka på herrgårdsweekend tillsammans i stället. 🙂 Adventsfika är underskattat, jag vill hemskt gärna ha flera sådana i år med en massa gott och framför allt många goda vänner!

 3. Bello
  9 September 2012 / 10:32

  Det viktigaste för mig är att komma ifrån tänket att julen definieras som själva julafton. Den är ju över på ett kick och blir väldigt presentfokuserad hur man än gör, så länge det finns barn med. Det är istället juletiden jag älskar och längtar till, hela perioden från sena november och advent till strax efter nyår, där man myser till det med ljus, musik, innekvällar och bakning, och verkligen anstränger sig för att ta sig tid för nära och kära över en glöggfika. Det känna som att folk har gjort allt det där för att skapa gemenskap i kylan och mörkret och göra någonting positivt av det stränga med årstiden.

 4. Johanna
  9 September 2012 / 17:14

  Men gaaah! Det är ju bara september! Hia er! 😉

 5. 18 September 2012 / 19:56

  Julen är underbar och planeringen är a och o! För min del så börjar julen redan nu. Tankar på julklappar, jakten på bra blogginlägg och nya recept att prova på finns alltid med mig i bakhuvudet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.